• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2419.216
  • ...
Bitlis'te 285 köy yolu ulaşıma kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis valiliğinde yapılan yazılı açıklamada, iki günden bu yana Bitlis ve ilçelerini etkisi altına alan şiddetli kar yağışı ve fırtına nedeniyle hayat adeta durma noktasına geldi. 285 köy yolu ulaşıma kapandı. Sadece 17 köye ulaşım sağlandığı bildirildi.

Kar yağışı nedeniyle okular tüm il genelinde okullar cuma günü tatil edildi. Şiddetli yağışlar nedeniyle birçok esnaf iş yerini açamadı. Araçlar yollarda mahsur kaldı. Merkezde birçok mahalle yolu ulaşıma kapandı. Özelikle Rahva bölgesinde görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle ulaşım zorlukla yapılıyor.

Kapalı olan köy yollarının açılması için İl Özel İdare ekiplerince 3 kar makinesi, 14 greyder, 11 dozer, 14 servis pikabı, 8 yükleyici ve 10 ekipmanla birlikte aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor. Mahallelere ulaşımın sağlanması içinde belediye ekipleri 25 araçla çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yanda meteoroloji yetkilileri, şiddetli kar yağışının devam edeceğinden dolayı sürücülerin ve yayaların dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir