• DOLAR 32.798
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2509.436
  • ...
Mardin'de "2023'e 10 Kala" toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen "2023'e 10 kala AR-GE ve Yenilikte Mardin, Batman, Siirt, Şırnak" konulu toplantı Mardin Artuklu Üniversitesinde yapıldı.


Mühendislik açısından Batman Üniversitesinin ön plana çıktığı toplantıda, Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Durmuş katıldı.


Prof. Dr. Durmuş, Batman Üniversitesi olarak Kamu-Üniversite Sanayi işbirliğini geliştirmek ve bölgede ileri teknolojik çalışmaları yürütmek amacıyla Batman Üniversitesi'nde bazı merkezlerin kurulduğuna dikkat çekti.


Durmuş, "Üniversitemizde kurulan merkezler, Üniversite-Sanayi-İş Dünyası İşbirliğini Geliştirme Uygulama ve Araştırma merkezi, İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Enerji Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezleridir. Ayrıca Batman Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Batman Teknokent'in) kurulum çalışmaları tamamlanmış, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza sunuma hazır hale getirilmiştir." dedi.


Batman Üniversitesi'nde 323 öğretim elemanı ve lisans seviyesinde eğitim veren 17 Bölüm bulunduğunu da sözlerine ekleyen Durmuş, "2014 yılında 10 yeni bölüm daha açılacaktır. Üniversitemizde yaklaşık 7 bin öğrenci eğitim görmektedir ve 2014 yılında hedef 8 bin öğrenciye ulaşmaktır. Üniversitemizde Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsünde lisansüstü eğitim verilmekte ve Üniversitemizde 200 Yüksek lisans öğrencisi 10 doktora öğrencisi öğretim yapmaktadır." dedi.


Durmuş konuşmasının devamında, Diyarbakır'da dahil olmak üzere bölgemizin Makine Mühendisliği Anabilim Dalında yegane doktora eğimi veren üniversitesinin Batman Üniversitesi olduğunu belirterek, "Üniversitelerde yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesi hem üniversitelere hem de Sanayiye büyük faydalar sağlar. Ülkemizde AR-GE'ye ayrılan kaynakların sınırlı olması Üniversitelerde elde edilen bilgilerin etkin olarak kullanılmasını zorunlu hale getirmektedir. Bu hususta Üniversite olarak elimizden geleni yapma gayretindeyiz olduğumuzu belirtir, Sanayiciler ve işadamları ile her türlü işbirliğini yapmaya hazır olduğumuzu ifade ederim. Ayrıca Bu amaç doğrultusunda, açmış olduğumuz araştırma merkezlerinin yanı sıra Mühendislik Fakültesinde; Makine Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Petrol ve Doğal gaz Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Malzeme ve Metalürji Mühendisliği Bölümlerinde öğretim yapılmakta ve bu yıl içerisinde İnşaat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Gıda Mühendisliği Bölümlerinin açılması için hazırlıklar yapılıyor ve Teknoloji Fakültesinde; İmalat Mühendisliği Otomotiv mühendisliği Bölümlerinde öğretim yapılmakta ve bu yıl içerisinde Enerji Sistemleri Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Elektronik Haberleşme Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği Bölümlerinin açılması için hazırlıklar yapılmaktadır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir