• DOLAR 32.6
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2499.133
  • ...
Diyarbakır karın temizlenmesini bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da iki gündür aralıksız şekilde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle buzlanan yolların ve kaldırımların temizlenmemesi kazalara davetiye çıkarttı.

Karın yağmasıyla beraber yola çıkan halkın çektiği çileye kaldırımların temizlenmemesi ve yolların tuzlanmayışı da eklenerek halkın mağduriyeti gözler önüne serildi.

Diyarbakır merkez Seyrantepe Kavşağında meydana gelen buzlanmadan dolayı arabaların kaza yapmamak için çok yavaş gittiği, ancak yollara herhangi bir müdahale yapılmadığından dolayı arabaların sık sık kaydığı ve kazalar meydana geldiği belirtildi.

Buzlanma dolayısıyla bazı şoförlerin arabanın tekerleklerine zincir taktığı görülürken, Buzlanma olan yerlerin temizlenmemesinden dolayı arabaların söz konusu olan kavşakta yer yer kaydığı ve kaza ile karşı karşıya kaldığı ifade edildi.

Kaldırımların temizlenmemesinden dolayı da düşme tehlikesi geçiren bazı kişilerin yolda yürüdüğü ancak yolda yürürken arabaların çarpma tehlikesi ile karşı karşıya kaldıkları görüldü.

Öte yandan yetkililer, buzlanma nedeniyle özellikle yaşlı ve bayanların yolda yürürken dikkat etmelerini, şoförlerin ise muhakkak arabalarına zincir taktırmaları gerektiğini belirterek dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunuldu. (Ömer Yasin Ergin/M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir