• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- 10 Ağustos 2011 Çarşamba Gaziantep yerel basınında çıkan bazı haber özetleri şöyle; 

Hakimiyet Gazetesi; AHMEDO protoKOLU
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin`in Gaziantep Valiliğini ziyareti sırasında protokol krizi yaşandı. Bakan Şahin`i karşılama töreninde milletvekilleri ile diğer mülki amirlerinin gerisinde olması gereken Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer protokolü takmadı.
Ayıntab Gazetesi; GSO, GTO ve GTB`den Afrika`ya Ya yardım çağrısı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)Tarafından, Afrika`da yaşanan açlık sefaleti için başlatılan yardım kampanyasına, Gaziantep Sanayi Odası(GSO),Gaziantep Ticaret Odası(GTO) ve Gaziantep Ticaret Borsası(GTB)Destek kararı aldı.
Bu yıl ramazan daha coşkulu
Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Bulut, camilerde hazırlanan programlarla Ramazan ayının Coşkulu geçtiğini söyledi
Telgraf Gazetesi; "TEDAŞ belirsizliği bitsin"
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğur, "Son zamanlarda artan elektrik kesintileri ve dalgalanmalarıyla halk sıkıntı yaşamakta. TEDAŞ`ın özelleştirme süreci nedeniyle belirsizlik ortamında TEDAŞ çalışanları da ne yapacaklarını bilmiyor. Bu durum çalışan üzerinde olumsuz etki yaparak, çalışmalara ve dolayısı ile halka yansıyor. Hükümet bu özelleştirme sürecine bir an önce netlik getirmeli." dedi.

Doğuş Gazetesi; Gaziantep başarılı olursa Türkiye başarılı olur
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, dünyada çok büyük bir kriz varken bunu en az zararla atlattık, yapısal reformlar hem Türkiye nazarında devam edecek hem de Gaziantep özelinde. Çünkü Gaziantep, çok önemli bir pilot bölge. Gaziantep`te başarılı olduğunuz zaman bütün Türkiye`de başarılı oluyorsunuz."dedi.

Ekspres Gazetesi; Mezarlıkta güvenlik sorunu devam ediyor
Asri mezarlık, alınan sıkı tedbirler sonrası madde bağımlısı çocuklardan temizlenmişti. Ancak vatandaşlar son günlerde tinerci çocuk sayısında yine artış olduğu ve mezarlıkta güvenlik sorunu yaşandığını dile getirdiler.

Sabah Gazetesi; Ankara`da üretilen politika yerel düzeyde işe yaramıyor
Bakan Şahin`den merkezden yönetimin ve Ankara siyasetinin iflas ettiğinin itirafı: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ankara`da oturup makro düzeyde politika üretmenin mikro ölçüde tutmadığını belirterek, ``Hakkari`ye ait sorunu Hakkari`de çözecek yerel çözümleri, Tunceli`ye ait sorunu Tunceli`de çözecek yerel çözümleri, toplamda da Doğu ve Güneydoğu için ortak bir sosyal politika oluşturacak bir mekanizmayı kurmamız gerekiyor.`` dedi.

Tarım arazilerinin yüzde 60`ı 50 dekardan küçük
2001 yılından bu yana Gaziantep`teki çiftçiyi kayıt altına almak için çalışma başlatan Tarım İl Müdürlüğü`nün, şu ana kadar kaydettiği çiftçi sayısının 42 bine ulaştığı öğrenildi. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, tarımsal alanda arazi parçalanmasının fazla olduğunu belirtirken, 42 bin çiftinin yüzde 60`ının arazisinin 50 dekardan daha küçük olduğuna dikkat çekti.
Şefik Mert-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir