• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Fakirin yüzü güldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Özalp Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, "40 muhtaç aileye 40 ev projesi" kapsamında tamamladığı evleri hak sahiplerine teslim etti. Proje kapsamında tahsis edilen bir milyon TL ile vatandaşların evleri tamamlanarak kış öncesinde kendilerine teslim edildi.

"Evleri yıkık ve adeta harabe durumda olan insanlar bizi bu işe sevk etti"
Konu ile ilgili olarak İLKHA'ya konuşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma İlçe Müdürü Abdullah Zengin, ilçe ve ilçeye bağlı köylerde yaptıkları tespit çalışmaları kapsamında, mağdur ve evleri harabe olan vatandaşları görmelerinin kendilerini bu işe sevk ettiğini söyledi. Zengin, "Bizler bunları birer sosyal inceleme sonucu rapor haline getirdik ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına sunduk. Bu rapor sonrası bakanlıktan talep ettiğimiz 1 milyon TL'nin fon tarafından karşılanması uygun görüldü. Biz de bu bütçe ile ev başı 25 bin TL ayırmak kaydıyla hem evlerin malzemelerini aldık. Hem de yörenin işsiz kalan ustalarından da istifade ederek yaz dönemi içerisinde evleri yaptık." dedi.

"Bu duyguyu yaşamak için birebir işin içinde olmak gerekir"
Evlerin kendilerine tahsis edildiği kişiler arasında yaşlı, işsiz, engelli ve kimsesiz olan en mağdurların öncelikli olduğunu ifade eden Zengin, bu çalışmalarının bölge insanları tarafından çok güzel bir duyguyla karşılandığını söyledi. Zengin, "Bu duyguyu yaşamak için birebir işin içinde olmak gerekir. Çok güzel duygular bunlar. Ancak bununla yetinmeyeceğiz. Yeniden yapacağımız tespitler ile kaynaklarımız el verdiği ölçüde muhtaç insanların bu ihtiyaçlarını gidermek için yeni projeleri uygulamaya sokacağız." diyerek yeni çalışmaları hakkında bilgi verdi.

" Bölge insanı ciddi anlamda mağduriyet yaşıyor"
Kendilerinin bir Vakıf olduğunu ve fakir ile zengin arasında köprü olma görevlerinin olduğunu ifade eden Zengin, maddi durumu iyi olan bölge insanlarının yardım etmek istediklerinde de kendilerinin aracı olabileceklerini dile getirdi. Zengin, " Bölge insanı ciddi anlamda mağduriyet yaşıyor. Bizler her fırsatta bu sıkıntıları giderme adına çalışma ve projeler ile bu sıkıntıların üstesinden gelmeye gayret edeceğiz. Bunun yanı sıra meslek sahibi olmak isteyenlere yardımcı oluyoruz. İstihdama yönelik projelerimiz var. Bu güne kadar toplamda 2 milyon TL ye yakın maddi bir desteğimiz var. Bir terzi dükkânı olabilir. Kuaför dükkânı olabilir ya da hayvancılıkla ilgili bir iş olabilir. Yapacakları işe yönelik Mikro kredi desteği kapsamında her girişimciye destek sağlıyoruz." diyerek girişimcilerin bunlardan istifade etmeleri için çağrıda bulundu.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak 2013 yılı içerisinde evlerinden dolayı mağduriyet yaşayan ailelere yaptıkları yardımlara da değinen Zengin, yapımının tamamını üstlendikleri 40 evin yanı sıra, 2013 yılı içerisinde Özalp Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf mütevelli heyetince, Vakıf kaynaklarından istifade edilerek maddi durumu iyi olmayıp barınma sıkıntısı yasayan 116 aileye de inşaat malzemesi yardımı yapıldığını ve barınma problemi yaşayan mağdur halkın soğuk geçen kışı evlerinde geçirme imkânı sağladıklarını söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın girişimiyle bu yıl içerisinde ev yapımı için toplam 116 aileye nakdi ve ayni yardımda bulunduklarını söyledi. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir