• DOLAR 32.535
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2443.002
  • ...
Van'da kapalı köy yolu sayısı 144'e yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van merkez ve ilçelerinde dün 51 olan kapalı köy sayısının gece boyunca devam eden kar yağışı nedeniyle bu sayının 144'e yükseldi.

Kentte 3 gündür aralıksız devam eden kar yağışı kenti adeta beyaz örtüyle kaplarken, Kurubaş ve Güzeldere geçitlerinde görüş mesafesi 500 metreye kadar düştü.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürdüğü kaydedilirken belediye yetkilileri de kent merkezinde kar temizleme çalışması başlattı.

Kentte merkezinde kar kalınlığı yaklaşık olarak 40 santimetre olarak ölçülürken, hava ve kara ulaşımında aksamalar yaşandı. Dün ve bugün yapılması planlanan tüm uçak seferlerinin karşılıklı iptal edildiği kaydedildi.

Van Merkez ve köyleri başta olmak üzere Muradiye, Çaldıran ve Gevaş, ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Öte yandan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri kentte bugün yarın ve Cumartesi günleri en yüksek hava sıcaklığının eksi 2 derece en düşük hava sıcaklığı ise eksi 16 derece olacağı tahmin edilirken Pazar günü ise, hava sıcaklıklarının eksi18 dereceye kadar düşeceği kaydedildi.

Kentte devam eden kar yağışı buzlanma ve don olayına karşı sürücülerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir