• DOLAR 32.591
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2492.15
  • ...
Muş'ta halkın birinci tercihi bitkisel ilaçlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-Muş'ta etkili olan kar yağışı ve beraberinde getirdiği soğuk hava, halkın bitkisel ilaçlara olan ilgisini de beraberinde getirdi. Halkın şifalı bitkilere yönelmesi, baharatçıların işlerini artırdı. Zayıflatıcı ve saç dökülmesini önleyen ilaçlara da rağbet gösteren vatandaşlar, özellikle havaların soğuması nedeniyle soğuk algınlığı ve soğuğa karşı direnci arttıran koruyucu bitkilere yoğun ilgi gösteriyor.

Bitkisel ilaç satan esnaftan Melik Bingöl, halkın artık bilinçli olarak bitkisel ürünleri tükettiklerine dikkat çekerek, özelikle kış mevsiminde havaların soğuması ile birlikte işlerinde hareketliliğin yaşandığını ve ilginin daha fazla olduğunu ifade etti.

Özellikle kış aylarında bitkisel ilaçlara yoğun bir rağbetin olduğunu belirten Melik Bingöl, "Karın yağmasıyla beraber işlerimiz de açıldı. Şuan yaptığımız iş yüzyıllardan beri atalarımızdan kalan bir iştir. Biz hastalıkların teşhisinin ve tedavisinin kesinlikle modern tıbba ait olduğunu söyleriz. Teşhis ve tedavi kesinlikle tıbba aittir biz ise doğal ürünler ile gıda takviyesi yapıyoruz. Bugün yapılan ilaçlar bu doğal ilaçların sentetikleşmiş halidir." dedi.

"Kış aylarının vazgeçilmez şifalı bitkileri en fazla ilgi görüyor"
Kış aylarında özellikle vazgeçilmez bitkisel ilaçlarından olan ıhlamur, zencefil, zerdeçal, narçiçeği ve kuşburnunun çok fazla ilgi gördüğünü kaydeden Melik Bingöl daha sonra, "Halkın bu konuda çok bilinçlendiğini vurguladı. Muş'ta yaklaşık 4 yıldır şifalı bitki satışını yapıyorum. Kış aylarının vazgeçilmezi olan ıhlamur, zencefil, zerdeçal, narçiçeği ve kuşburnu gibi ürünlere şuan rağbet çok üst seviyelerde olup bazen ürün bulamadığımızda oluyor. Bunun nedeni ise ilaçlar çoğu zaman insanların ihtiyaçlarına cevap veremiyor. Bu doğal bitkiler özellikle farenjit ve öksürük gibi hastalıklarda bire bir etkili bitkilerdir. Doğal bitkilere olan rağbet beklentimin de üzerinde oldu. Halkımız bu konuda çok bilinçlendi. Doğal ürünlere yöneldi doğrusu bu yoğun yöneliş beni çok şaşırttı'' ifadelerini kullandı.

Soğukla mücadele etmek isteyen birçok kişinin ise ilk defa bitkisel ilaç kullanmaya başladığını dile getiren Bingöl, bitkisel ilaç kullananların gelip ilaçların faydasını gördüklerini söylediklerini söyledi.

Özellikle Muş ilinde doğal bitkilere yönelik böyle bir rağbet göreceğini tahmin bile edemediği ifadelerine yer veren Bingöl son olarak, bunun nedenini ise, 'insanların doğal ürünlere geri dönüşü' olarak değerlendirdi. (M. Şirin Çağlayan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir