• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Erdoğan`dan Bangladeş Başkanı`na İdamı Durdurun Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina`yla bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla`nın idam cezasının durdurulmasını istedi.

BANGLADEŞ BAŞBAKANI HASİNA`YLA GÖRÜŞME

Başbakanlık Basın Merkezi`nden yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Bangladeş Başbakanı Hasina`yla yaptığı görüşmede, Türkiye`nin Bangladeş`in istikrar ve iç barışına verdiği önemi vurguladığı bildirildi.

İKİ ÜLKE HALKLARI BİRBİRLERİNİ İYİ ANLIYOR

Türkiye ve Bangladeş`in tarih boyunca hep dayanışma içinde olduklarını, iki ülke halklarının birbirlerini çok iyi anladıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan`ın, Bangladeş`in huzur ve birlik içinde geleceğe ilerlemesinden Türkiye olarak büyük memnuniyet duyduklarını vurguladığı belirtildi.

İDAM ÜLKEDE YENİ YARALARA YOL AÇACAK

Başbakan Erdoğan`ın, Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla`nın idamının ülkede yeni yaralara ve yeni sorunlara yol açabileceğine dikkat çektiği kaydedildi. Türkiye`nin idam cezasını kaldırmış bir ülke olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan`ın, Bangladeş`in bugün yeni sorunlara değil istikrara ve gelişme çizgisini sürdürmeye ihtiyacı olduğuna işaret ederek, Bangladeş Başbakanı Hasina`dan Abdulkadir Molla hakkındaki idam cezasının infazına engel olunmasını istediği bildirildi.

 

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir