• DOLAR 32.598
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2496.163
  • ...
BTSO 940 mağdur öğrenciye kışlık mont dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca 11 okulda tespit edilen 940 fakir ve mağdur erkek ve kız öğrenciye kışlık mont dağıtıldı. Verilen montlar araçlarla okula götürülerek tespit edilen öğrencilere okul müdürlükleri tarafından dağıtıldı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, "Biz özellikle varoş mahallelerde bulunan okul müdürlerinde mağdur olan çocukların tespit edilmesini ricada bulunduk. Toplam 11 okulda bizlere tespit edilen 470 erkek ve 470 tane de kız olmak üzere toplam 940 öğrenci listesi verildi.

İlk ve ortaokulda okuyan bu mağdur öğrencilerimize kışlık mont dağıttık. Malumunuz memleketimiz kış memleketidir. Burada yaşayan insanlarımızın çoğunun ekonomik durumu iyi değildir. Özellikle varoş mahallelerde bulunan halkımızın ekonomi durumu iyi değil.

Şiddetli ve fırtınalı havalarda okullara ayakkabısız ve montsuz giden öğrencilerimiz mevcuttur. Bu çocuklara bir mont alamayacak kadar mağdur; ama bu mağduriyetini dile getirmeyecek kadar hayâlı ve dürüst halkımız vardır. Bizde istedik ki, bu mağdur çocukları tespit edelim ve kendilerine yardımda bulunalım." dedi.

Şemsi Bitlis ilköğretim Okul Müdürü Kutbettin Dinç ise, mağdur öğrencilere verilen bu yardımdan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: "Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri bizlerden mağdur öğrenci listesini isteyince bizde okul müdür yardımcısı ve öğretmenlerle birlikte tüm sınıfları tek tek dolaşarak bu çocukları tespit ettik.
Kendi okulumuzda çok mağdur olan 62 öğrencinin listesini kendilerine gönderdik. Şimdide getirdikleri bu kışlık montları öğrencilerimize dağıtıyoruz. Tüm hayırsever kurum ve şahısların şiddetli kış mevsimine girdiğimiz bu günlerde mağdur olan ailelerin ihtiyaçlarını giderme noktasında duyarlı olmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir