• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Karatay'da 80 dairenin kura sevinci yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Karatay'da yapımı tamamlanan Akabe 1 ve Akabe 2 Konut Yapı Kooperatifleri'nde 80 daire için kura çekildi.

 

Türk Telekom Erol Güngör Sosyal Bilimler Lisesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen törende 80 dairenin kurası çekilirken sevinç ve hüzün bir arada yaşandı. Noter huzurunda dolu kura çekenler sevinirken, boş kura çekenler ise şanslarını bir dahaki sefere çekilecek olan kuraya bıraktı.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 2005 - 2006 yıllarında kurularak yapımına başlanan Akabe Sitelerinden bazı bloklarının tamamlanmasıyla dairelerin hak sahiplerine kura ile verilmesinin sevindirici olduğunu söyleyerek, dairelerin tamamlanmasıyla birlikte belediye olarak site aralarına yeşil alan ve park yapımının da devam ettiğini ifade etti.

 

Bu güne kadar 21 Toplu Konut hamlesiyle 10 bin 552 daireye ulaşan Karatay'da konut açığını kapatmak için uğraştıklarını dile getiren Hançerli, yapılan konutlarla Karatay'ın görünümünün değişerek ilçenin yenilendiğini vurguladı.

 

Belediye öncülüğünde kurulan kooperatiflerin kaliteli malzeme kullanımıyla mükemmel bir inşaat alanına sahip olduğunu belirten Hançerli, Akabe 1. ve 2. etap toplu konutlarında 80 dairenin daha çekilen kurayla sahibini bulduğunu ifade ederek, kurulduğu günden bu güne kadar 1140 dairelik Akabe Sitelerinde 760 direnin teslim edildiğini belirtti.

 

Hançerli, güvenilir konutlara sahip olmalarına olanak sağlayan ve site anlayışının hakim olduğu toplu konutlarla çevrecilik anlayışını da ön planda tutulduğunu dile getirerek Karatay'ı modern ve çağdaş şehircilik anlayışının hakim olduğu bir ilçe haline getirme çabası içerisinde olduklarını kaydetti. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir