• DOLAR 32.492
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2431.797
  • ...
Bingöl'de öğrencilere güvenirli gıda semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Düzağaç İlköğretim Okulu'nda Gıda Şubesi teknik elemanlarından Şenol Çiftçi tarafından verilen seminere İl Gıda Şubesi Müdürü Ercan Kaplan, okul idarecileri ve çok sayıda ilköğretim öğrencisi katıldı.

 

"Süt alırken nelere dikkat etmeliyiz?"
Süt tüketiminin önemi, gıda güvenirliği, Alo 174 ile hijyen kurallarının anlatıldığı seminerde konuşan Gıda Şubesi teknik elemanlarından Şenol Çiftçi, süt tüketiminin çocuklar için önemli olduğunu vurgulayarak süt alırken dikkat edilmesi gerekenleri, "Ambalajlı bile olsa üstünde lüzumlu bilgiler bulunmayan süt ürünlerini almayın. Mümkünse sokak sütçülerinden, pazarlardan süt ve süt mamulleri alışverişi yapmayın. Marketlerde kapalı ambalajlardaki markalı peynirleri tercih edin. Aldığınız her ürünün son kullanma tarihi kontrolünü yapın." şeklinde sıraladı.

 

"Neden kahvaltı yapmalıyız?"
Dengeli bir kahvaltı yapmanın çocukların okuldaki başarı oranının artmasında büyük rolü olduğunu ifade eden Çiftçi, "Araştırma sonuçlarına göre, dengeli kahvaltı eden çocuklarda, diğerlerine oranla konsantrasyon artışı, hata yapma oranında düşüş, çalışma hızında artış, ve fiziksel dayanıklılıklarında artış gözlenmiştir." dedi.

 

"Bozuk gıdayı Alo 174'e ihbar edin"
Gıda maddelerinin alınırken ambalajlı ve etiketli olmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bingöl İl Müdürlüğü Gıda Şubesi teknik elemanı Şenol Çiftçi, alınan ürünün bozuk çıkması, son kullanma tarihinin geçmiş olması veya işyerinin temiz olmaması durumunda bu durumun "Alo 174" hattına ihbar edilebileceğini söyledi.

 

Seminer, çocuklara güvenli gıda konusunda bilgilendirici broşürlerin dağıtılmasıyla sona ererken, seminerlerin periyodik olarak diğer ilköğretim okullarında da süreceği belirtildi. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir