• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...
113 tesisin açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Başbakan Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı`nın yapımını tamamladığı, aralarında Bingöl Gülbahar Barajı'nın da bulunduğu 113 tesisin açılışını yaptı.

Başbakan Erdoğan, açılışı yapılan 113 eser ve hizmetlerin toplam yatırım bedelinin 3 milyar 250 milyon lira olduğunu belirterek, bugün Kahramanmaraş Adatepe Barajı, Bingöl Gülbahar Barajı, İzmir Burgaz Barajı ile Şanlıurfa Suruç Ovası pompa sulaması sağ ve sol sahil ana kanalı ile taş basan depolamasını da hizmete aldıklarını söyledi.

Amaçlarının adım attıkları her yere hizmet götürmek olduğunu söyleyen Erdoğan "Başkaları laf üretirken biz hizmet üretmeye devam edeceğiz. Ayak bastığımız her yere hizmet götürmekten eser inşa etmekten söz ediyorum amacımız bu kubbede hoş bir seda bırakmak" dedi.

Erdoğan, "Amacımız Türkiye`yi kalkındırmak, Türkiye`yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak. Allah`a şükürler olsun ki, ülkemize milletimize olan sevdamızın karşılığı olarak Cumhuriyet tarihinin birçok rekorunu kırdık. Türkiye`ye, insanımıza ilkleri yaşattık, hayalleri, rüyaları gerçeğe dönüştürdük. Dünyada ilk defa iki kıtayı birleştiren su altı tünelini yapmak bize nasip oldu ülkemizde." şeklinde konuştu.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir