• DOLAR 32.518
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2487.99
  • ...
Diyarbakır Umut Kapısı Yüzlerce Aileye Yardım Etti - FOTO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Kasım ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, Kasım ayında 351 aileye gıda, Diyarbakır`a yerleşen 61 Suriyeli mülteci aileye ise, giyim ve ev eşyası yardımında bulundu.

Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Başkanı Sıdık Furkan, mağdur ailelerin, belirtilen gün ve saatte derneklerine gelerek yardımlarını aldığını, gelemeyen yaşlı sakat veya mazeretleri olanların gıdalarının ise, kapılarında kendilerine teslim edildiğini ifade etti.

Kasım ayı içerisinde kendilerine yoğun bir şekilde başvuru yapıldığının altını çizen Furkan, " İmkânlar dâhilinde mağduriyetleri yerinde tespit için gönüllü arkadaşlarımız tarafından incelemelerde bulunuldu. Gıda almaya hak kazanan ailelere gıda almak için hazırlanan kartları kendilerine teslim edildi. Bu ay içerisinde 351 aileye gıda, Diyarbakır`a yerleşen Suriyeli 61 aileye giyim, ev eşyası yardımında bulunduk." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır`a gelen Suriyeli mülteci ailelerin yanlarında bir şey getiremediklerinden dolayı mağdur olduklarını hatırlatan Furkan, " Suriyeli mültecilere yoğun olarak kışlık giyecek, battaniye, yorgan, döşek halı, ısıtıcı ve beyaz eşya ihtiyaçları olduklarını gözlemledik." ifadelerini kullandı.

Furkan son olarak, "Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası olarak, duyarlı hayırseverlerden acil olarak yardım etmelerini talep eder ve yapacakları yardımı şimdiden rabbimizin kabul etmesini niyaz ederiz." dedi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir