• DOLAR 32.512
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2433.538
  • ...

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Kariyer Uygulama Merkezi ve İş-Kur ortaklığında "DİYİF 2013 İstihdam, Girişimcilik ve Kariyer Fuarı" düzenlendi. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen fuar da 40 ve üzeri firma stant kurarak öğrenciler ile buluştu.

Kongre merkezinde gerçekleştirilen fuarda konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Günaydın, işsizliği gidermek için çok ciddi çalışmalar yapıldığını belirterek, fuarın iş sektörüne katkı sağlayacağını dile getirdi.

Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici ise, her yıl 5-6 bin arasında öğrenci mezun ettiklerini, bununda iş sektörüne eğitimli bireyler katmak olduğunu söyledi.
Üniversiteyi bitirmeden yabancı dil eğitimini bitirin, diye ifade eden Bilici, iş bulma, mesleğe hakim olma, istihdam edilebilme konusunda öğrencileri bilgilendirdi.
İŞKUR İl Müdürü Selahattin Bayram, fuarın yararlı olacağına inancının tam olduğunu söyledi ve işsizliğin minimum seviye indirmek için bu tür fuarların açılması gerektiğini vurguladı.

Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Mehmet Aslan yaptığı konuşmada, "Türkiye'de işsizlik son yıllarda kademeli olarak geriliyor. İşsizlik eğer bir sorunsa ilk önce doğru teşhis etmeli ve çözüm için doğru tespitler masaya yatırılmalı, verilere göre 2013 yılı itibariyle işsizlik oranını 7,3 işsiz sayısı ise 90 bin civarında olacak." ifadelerini kullandı.
İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Ali Atay, 2013 yılı itibariyle İŞKUR Genel Müdürlüğüne 1 milyon 353 bin açık iş talebi aldıklarını, 650 bin kişiyi işe yerleştirdiklerini ve 50 bin kişiyi de istihdam edilmeleri için yurtdışına gönderdiklerini belirterek, 60 bin kişinin işbaşı eğitimi aldığını söyledi.

Fuarın iki süreceği belirtildi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)