• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
Heniyye, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov`la Görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejiminin Gazze Şeridi`ne uyguladığı haksız abluka Mısır`daki darbenin ardından iyice ağırlaşırken, İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin Hükümeti de ablukanın hafifletilmesi için girişimlerini sürdürüyor.

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Rusya`dan Gazze Şeridi`ne uygulanan ablukanın kaldırılmasını ve elektrik krizinin sona ermesini sağlamasını istedi. Heniyye, dün (11 Aralık Çarşamba) akşam saatlerinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşme sırasında Filistin Başbakanı İsmail Heniyye`nin Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov`dan 2006 yılından bu yana Gazze Şeridi`ne uygulanan haksız ablukayı kaldırmasını ve ayrıca Gazze Şeridi`nde yaşanan elektrik krizinin aşılmasında yardımcı olmasını istediği ifade edildi.

Filistin Başbakanı Heniyye, Çarşamba akşamı Katar Başbakanı Abdullah Bin Nasır El Sani`den telefon almış ve iki başbakan görüşmede Gazze Şeridi`ne uygulanan ablukanın son durumunu, elektrik krizini ve çözüm yollarını konuşmuştu.

Mısır`da seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin askeri darbeyle görevden uzaklaştırılmasından bu yana Gazze Şeridi`ne uygulanan abluka daha da ağırlaştı. Askeri yönetimin Rafah Kapısı`nı sürekli kapalı tutması ve sınır bölgesindeki tünelleri yıkması Gazze halkının adeta nefessiz kalmasına yol açtı. Gazze`ye yeterli yakıtın girişine izin verilmediği için elektrik santralinin kapasitesinin oldukça altında çalışması da her gün uzun süreli elektrik kesintilerine neden oluyor.

filistinhaber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir