• DOLAR 32.557
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2428.003
  • ...
İnsan Hakları Örgütleri, Sisi`nin katliamlarını araştıracak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Aralarında Uluslar Arası Af Örgütü ile İnsan Hakları İzleme Örgütünün de (Human Rights Watch - HRW)  bulunduğu Uluslar Arası İnsan Hakları Örgütleri, Adeviye ve Nahda`da meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yandaşı göstericilere karşı düzenlenen toplu katliamın sorumlularının araştırılması için `Gerçekleri Araştırma Komisyonu` kurdu.
 
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebeti ile 13`ü Mısır`dan olmak üzere Dünya İnsan Hakları Örgütlerinin yaptıkları açıklamada, binlerce kişinin öldürülmesine ve Müslüman Kardeşler Teşkilatını bitirme girişiminde bulunan Mısır geçici hükümetini, Adeviye ve Nahda meydanı katliamlarının sorumluluklarını kabul etmeye ikna edilmesini, katliamların ciddi bir şekilde araştırılmasını ve suçluların cezalandırılmasını istedi.
 
Yapılan açıklamada, Mısır Başsavcılığının, polislerin ağır silah kullanmasına rağmen şimdiye kadar polis hakkında hiçbir soruşturma açılmadığına da dikkat çekildi.
 
Açıklamada, Müslüman Kardeşler teşkilatı meydanlarda hiçbir şekilde silah kullanmadığını söylemesine rağmen, askeri hükümetin, 14 Ağustos`ta gerçekleşen katliam sırasında, göstericilerin silah kullandığı bahanesi ile meydanlara girdiği ve polislerin gelişigüzel bir şekilde ateş ettiği vurgulandı.
 
Dünya İnsan Hakları Örgütlerinin açıklaması ile ilgili konuşan Mısır Kişisel Haklar Girişimi Komisyon Başkan Yardımcısı Casir Abdurrezzak, Mısır tarihinin en kanlı günü olan 14 Ağustos katliamında mağdur olan taraflara, hiçbir hukuk ve adalet hakkı tanınmadığına dikkat çekti.
 
Dünya İnsan Hakları Örgütü, yaptığı açıklamada, Adeviye ve Nahda dışında Muhammed Mursi yanlılarının öldürüldüğü 4 olay üzerinde ayurıca durduğunu bildirdi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir