• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
ABD`den ilk Balbay Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Sözcüsü, ayrıca "Yargılama süreleri konusundaki endişelerimizi Türk Hükümeti`ne kesinlikle düzenli olarak iletiyoruz. Medya özgürlüğü, ifade özgürlüğünde de ihtiyaç oldukça dile getiririz" diye konuştu.

Dün (Salı) kente yağan yoğun kar nedeniyle günlük basın toplantısının yapılmadığı Washington`da, ABD Yönetimi, bugün (Çarşamba) CHP Milletvekili ve gazeteci Mustafa Balbay`ın serbest bırakılmasına bir gün gecikmeyle yorumda bulundu. Ve ABD Dışişleri Sözcülüğü, Balbay kararından memnuniyet duyduklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Balbay`ın 4.5 yılı aşkın bir tutukluluk süresinin ardından serbest kalmasından memnun olduklarını belirterek, "Balbay`ın Parlamento`daki resmi görevini üstlenmesini görmekten mutluyuz" dedi.

Psaki, Balbay`a ilişkin kararın halen hapiste bulunan beşi BDP`li, biri MHP`li altı milletvekili için de uygulanması gerektiği tartışması için ise şunları söyledi: "Biliyorsunuz, yargılama süreleri konusunu ve Türkiye`yle ilgili kaygılarımızı her yıl yayınladığımız insan hakları raporumuzda değerlendiriyoruz. Diğer bireysel vakalarla ilgili özel bir açıklamam yok. Altı milletvekilinin şartlarına gidecek kadar öteye geçip konuşmak istemem. Tüm detaylara hâkim değilim. Ama bildiğiniz gibi, yıllık raporumuz dahil, yargılama süreleri konusundaki endişelerimizi Türk Hükümeti`ne kesinlikle düzenli olarak iletiyoruz. Medya özgürlüğü, ifade özgürlüğünde de ihtiyaç oldukça dile getiririz. Bunlar, dile getirmekten kesinlikle memnun olacağımız konular."
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir