• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
İşgal Askerleri Esirlere ve Ailelerine Gaz Bombası Attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mecdu Cezaevi`nde işgal güçlerinin ve cezaevi gardiyanlarının bugün öğle saatlerinde Filistinli esirleri ziyaret etmek için bekleyen ailelerin üzerine gelişigüzel göz yaşartıcı gaz bombası atması sonucu birçok kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği ifade edildi.

Nablus`taki Esir Kulübü, esir ailelerinin bugün (11 Aralık Çarşamba) Filistinli esirleri ziyaret için Mecdu Cezaevi`ne gittiğini, cezaevi idaresinin ziyaret bölümünü kapattığını ve işgal güçleriyle gardiyanların aileleri avluda kuşattığını ve üzerlerine göz yaşartıcı gaz bombası attığını söyledi.

Esir aileleri, Esir Kulübü`ne yaptığı açıklamada, cezaevine aşırı derecede gerginliğin hakim olduğunu gördüklerini ve hiçbir gerekçe ileri sürülmeden ziyaretlerinin iptal edildiğini bildirdi.

Bu arada, İsrail medya kaynakları, Mecdu Cezaevi`nde üç Filistinli esirin özel kuvvetlerin attığı gaz bombaları nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiğini belirtti.

"Walla" haber sitesi, konuyla ilgili yayınladığı haberde, esirlerin hücre cezalarını protesto amacıyla gardiyanlara kişisel eşyalarını fırlatmaları ve kapılara vurarak gürültü yapmaları üzerine özel kuvvetlerin esirlere göz yaşartıcı gaz bombası attığını söyledi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir