• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Sınıfta ders veren öğretmene yapılan bıçaklı saldırı kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Dün saat 11.00 sıralarında Batman Petrol Ortaokulunda ders vermekte olan Teknoloji ve Tasarım Hocası M.Emin Gümüş sınıfta ders anlattığı sırada kimliği belirlenemeyen 3 kişi tarafından bıçaklanması olayını kınamak amacıyla Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim Sen ve Özgür Eğitim Sen saat 14.00'te Cumhuriyet Ortaokulu önünde ayrı ayrı basın açıklaması düzenlediler.

 

İlk olarak söz alan Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Bülent Hatun, "Dışardan gelen 3 vatandaşın sınıfa girerek, öğretmene ders anlattığı esnada hem satırla hem bıçakla saldırdıklarını belirterek, "Kendisi tabiri caizse elini koymasaydı belki şu an ölümle pençeleşiyordu. Ve bu sedace tek bir olay değildir. Aslında daha önce de bununla ilgili bir takım olaylar yaşandı. Fakat ne Milli Eğitim Bakanlığı ne de İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuyla ilgili herhangi bir önlem de almadı. Biz daha önceki toplantılarda defalarca şunu söyledik. Özellikle okullarda, özel güvenlik görevlilerinin, okullarda yer alması belki bu tür olayları caydıracaktır demiştik. Fakat bununla ilgili de herhangi bir adım atılmadı." diye tepki gösterdi.

 

Ardından söz alan Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, ülkemizde eğitim çalışanlarına yönelik yasal boşluklar bulunduğuna işaret ederek, "Bu tür fiili anlamda saldırıya uğradığımız zaman yaşı küçük denilerek hiçbir cezai müeyyide uygulanmamaktadır. Buna karşın biz öğretmenlerden kazaen de olsa öğrencilere yönelik bir uygulama söz konusu olduğunda mahkemelerde yargılanmaktayız ve cezalandırılmaktayız. Bizim burda talebimiz, devlet yasal güvence oluştursun, okullarda güvenliği sağlasın. Ve iş ortamında huzuru sağlasın. Aksi takdirde Batman'daki 4 eğitim sendikası, Eğitim Sen, Eğitim Bir-Sen, Özgür Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen olarak yasadan doğan bütün eylem haklarımızı kullanacağımızı ifad ediyoruz. Milli eğitimi ve valiliği okulların etrafında daha aktif önlem almaya davet ediyoruz" şeklinde çağrıda bulundu.

 

Daha sonra Özgür Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Mustafa Sevinçer söz alarak, "Hakikaten bugün saat 11.00 yaşanan olay, biz eğitimcileri ziyadesiyle üzmüş aynı zamanda sinirlendirmişir. Bu olaylar öyle gözüküyor ki ne ilk ne de son olmayacak. Biz eğitimcilerin açısından artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Bu tür hadiseler elbetteki temenimiz son olsun. Bu tür hadiselerin ikide bir tekrar etmesinin sebebi biraz da başta Milli Eğitim Bakanlığının yöneticileri olmak üzere diğer devlet yöneticilerinin toplum nezdinde öğretmeni küçük düşüren, aşağalayan yeri geldiği zaman hakaret eden ifadelerinden de kaynaklandığını düşünüyorum." dedi.

 

Son olarak Türk Eğitim Sen Batman İl Temsilcisi Aykan Sağırkayan söz alarak, "Biz de bu olayı şiddetle nefretle kınarken öğretmen arkadaşımıza acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Dün yapılan saldırı sonucunda yaralanan öğretmen hastaneye kaldırılırken, saldırgan 3 kişinin gözaltına alındığı ve sorgularının devam ettiği öğrenildi. (Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir