• DOLAR 32.372
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.74
  • ...
Hakkari`de Bir Kişi Tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKARİ - Çukurca`da önceki gün ilçe merkezinde sivil polis aracına yönelik düzenlenen saldırının ardından başlatılan operasyonlarda çeşitli mahallelere ev baskınları düzenlenerek 20 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan zanlılar, ilk ifadeleri Çukurca Emniyet Müdürlüğü`nde alındıktan sonra Hakkâri Emniyet Müdürlüğü`ne sevk edilmişlerdi. Gözaltındaki BDP Çukurca ilçe başkanı Sıddık Güzel, Hakkâri Meclis Üyesi Kerem Ayar, Çukurca Belediye Başkan Vekili Didar Kara, BDP çalışanları ve belediye meclis üyeleri; Suphi Çetinkaya, Hıdır Demiroğlu, Süleyman Yorgun, Zero Koç, Hacı Çetin, İbrahim Kanar, Gazi Tunç, İmad Deniz, Şaban Dayan, Ramazan Dayan, Ömer Kanar, Haydar Erdemir, Mesut Erdemir, Memet Erdemir, Ferhem Akgöz ve Recep Kalkan`ın Hakkâri Emniyet Müdürlüğü`ndeki sorguları devam ederken, söz konusu şahıslar için 4 günlük ek gözaltı süresi alındı.

Patlamanın yaşandığı gün gözaltına alınan ve Çukurca`daki sorgusunun ardından mahkemeye çıkartılan C.Y. isimli 17 yaşındaki bir şahıs ise tutuklanarak Hakkâri Kapalı Cezaevi`ne gönderildi.

Çukurca`da önceki gün ilçe merkezinde sivil polis aracına yönelik saldırı düzenlenmiş ve saldırı sonucu 1 polis yaşamını yitirirken, 3 polis de yaralanmıştı.
Saim Yüksek - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir