• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...
Çankaya Köşkü`nde Üç Kritik Görüşme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Devlet Günü çerçevesinde Türkiye`nin 2013 yılına damga vuran önemli sorunları, bugün Çankaya Köşkü"nde yapılacak üç ayrı görüşmede ele alınacak.

Türkiye, 1 Ocak tarihinden itibaren YSK`nın ilan ettiği takvim çerçevesinde yerel seçim sürecine resmen girecek.

Önümüzdeki 10 gün içinde kabinede kısmi revizyonun yapılması bekleniyor. Ancak dış politika ile iç politikaya doğrudan yansımaları olan Suriye ve Irak`taki gelişmeler, devletin gündeminde ayrı öneme sahip. Çözüm süreci çerçevesinde yaşanan gelişmeler de, devletin, aktüel siyasetin dışında önemli gündem maddeleri arasında yer almaya devam ediyor.

Milliyet`te yer alan habere göre; Bu çerçevede bugün Çankaya Köşkü`nde üç önemli görüşme yapılacak. Yılın son Milli Güvenlik Kurulu toplantısı bu ayın sonunda yapılacak. Perşembe günkü üç ayrı görüşme, yılın son MGK toplantısının öncesinde bir ön değerlendirme özelliği de kazandı.

Perşembe günlerinin devlet günü olması çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu sabah ilk görüşmesini saat 11.00`de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapacak.

Gül, saat 14.00`de MİT Müsteşarı Hakan Fidan`ı kabul edecek.

Gül, saat 15.00`te ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile görüşecek.

Bu üç görüşmede; çözüm sürecinden Suriye ve Irak`ta yaşanan gelişmelerden Ermenistan ile ilişkilere değin Türkiye`nin önemli dış politika sorunları ve iç güvenliğe yansımaları ele alınacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir