• DOLAR 32.604
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2496.757
  • ...
Siyam ikizleri haberine yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANKIURFA- Yerel bir internet haber sitesinde verilen Mustafa Yıldız ve Muhammed Yıldız isimli siyam ikizleri ile ilgili yapılan haberlere Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Basın ve Halkla İlişkiler Biriminden yalanlama geldi.

 

Toplumda yanlış görüş ve kanılara neden olabilecek tarzda haberlerin yapıldığının belirtildiği açıklamada, haberlerin içeriğinde mevcut yanlış bilgilendirmelere dayanan hususlara ilişkin olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere bir açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

 

Yapılan açıklamada, "Sağlık kuruluna giren siyam ikizlere Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesinde sağlık durumlarına engel bir durumlarının olmadığı, 'Sağlıklı raporu verildi.' haberinin tamamen asılsız olup adı geçen çocuklar, 28 Kasım tarihinde Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesine müracaatları neticesinde Hastane Sağlık Kurulu hekimlerince muayeneleri yapılarak, 7 aylık olmaları nedeniyle Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesine, Çocuk Cerrahisi, Çocuk Nörolojisi, Çocuk Psikiyatrisi, Çocuk Kardiyolojisi ve Çocuk Hastalıkları bölümlerinde konsültasyonları yapılarak, Uzman Hekimlerin görüşleri alınmak üzere sevk edildiler.

 

Çocuk uzman hekimlerinin değerlendirmeleri sonucunda 03 Aralık tarihli Sağlık Kurulu toplantısında, Sağlık Kurulu Heyeti tarafından değerlendirilen hastalar, engellilik ölçütü sınıflandırılması ve engellilere verilecek Sağlık Kurulu Raporları hakkında yönetmelik hükümlerine göre, söz konusu hastalar hakkında puanlama ve ağır özürlü olduklarına dair bir karar verilemediğinden, hastaların bir üst merkezde değerlendirilmek üzere Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Kuruluna sevk edilmişlerdir." denildi.

 

Açıklamada haberde söz edildiği gibi hastaların, sağlıklı olduklarına dair rapor verilmediği, bilakis hastaların bir üst merkeze sevk edildiği belirtildi. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir