• DOLAR 32.566
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.962
  • ...
Suriyeli kadınlardan "Umuda Yolculuk" el işi sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Dergah Camii yerleşkesinde Suriyeli kadınlar tarafından "Umuda Yolculuk" el işi sergisi açıldı. Havanın yağışlı olmasından dolayı el işi sergisi kurulan bir çadırda yapıldı.

 

Açılışı bugün  saat 10.00'da yapılan sergide Suriyeli kadınlar tarafından hazırlanmış eldiven, bere, kazak, kaşkol vb. el işi örgü malzemeler sergilendi.

 

Çadırın girişine Arapça ve Türkçe 'Hepimiz insanız bu savaş niye?", "Ensar kardeşlerimize teşekkürler" gibi yazıların yazıldığı sergiyi Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat da ziyaret edip gezdi.

 

Akçakale'de bulunan Süleymanşah Çadırkent kampında 30 bin insanın kaldığını belirten Fırat "Savaş psikolojisi farklı bir şeydir. Biz istiyoruz ki kadın kardeşlerimiz hem boş zamanlarını değerlendirsinler hem de çoluk çocuklarına bir katkıları olsun. Bizden böyle bir talepleri oldu. Kendilerine her türlü malzemeyi temin ettik, onlar da çok güzel işler yaptılar" diye konuştu.

 

Amaçlarının maddi bir kazançtan çok sosyal bir aktivite olduğunu ifade eden Fırat asıl amaçlarının Urfalı hemşerilerimizi Suriyeli kardeşlerimizle buluşturmak olduğunu söyledi.

 

Açılan sergide Suriyeli kadınlar da hazır bulundu.
İsmini vermeyen Suriyeli bir kadın el işi eşyalar yaparak ailelerine bir katkı sunmaya çalıştıklarını belirterek, bu imkanı kendilerine sağlayan tüm insanlara teşekkür ettiğini söyledi.

 

Serginin dört gün boyunca açık kalacağı belirtildi.(Osman Gülebak-Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir