• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İnebolu`da ev yangını: 1 ölü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Edinilen bilgiye göre, dün gece saatlerinde Hakkı Abancı`ya (74) ait evde elektrik kontağından yangın çıktı. Yangını ilk olarak Reyhan Abancı, kayınpederi Hakkı Abancı`ya haber vererek, çocuklarıyla dışarı çıkmaya çalıştı.
 
Dede Hakkı Abancı, son olarak 6 yaşındaki torunu Yunus Emre Abancı`yı evden çıkarmak isterken küçük Yunus Emre bir anda dedesinin elinden fırlayarak "Uykum geldi" diyerek eve geri döndü.
 
Torununun kurtarmak için peşinden eve dönen dede Hakkı Abancı`nın başına yanar durumda tahta parçası düştü. Hakkı Abancı, komşularında yardımıyla kurtarılırken 6 yaşındaki Yunus Emre Abancı kurtarılamadı. Komşuları tarafından hemen İnebolu itfaiye ekiplerine haber verildi. Sabah 05.00`da yola çıkan itfaiye ekipleri karla kaplı yolda ilerleyemedi.
 
İnebolu İlçe Özel İdaresi`nin beklenen greyderinin gelmesiyle saat 08.00`da köye ulaşıldı. İtfaiye ekipleri köye ulaştığında kül olan evi soğutma çalışmalarına başladı.

6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN CESEDİ BULUNAMADI
Soğutma çalışmalarının ardından İnebolu Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından enkazda 6 yaşındaki Yunus Emre Abancı`nın cesedini bulmak için çalışma yaptı. Kastamonu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı da (AFAD) arama yaptı. Kastamonu AFAD`dan gelen 4 kişilik kurtarma ekibi de minik çocuğun cesedine ulaşamadı. Kriminal aramayla devam edileceği öğrenildi.

Dede Hakkı Abancı, gelini Reyhan ve 3 torunu İnebolu Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Diğer çocuğunun tedavisi için Ankara`da olan baba Faik Abancı haberi alır almaz hemen İnebolu`ya geldi. Kendisi de diyaliz hastası olan Faik Abancı diyalize bağlandı. Başına yanan tahta düşen dede Hakkı Abancı ise ilk müdahalenin ardından Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı.

EVİN KÖPEĞİ ENKAZDAN AYRILMIYOR
Öte yandan, Abancı ailesinin Karabaş isimli sadık köpeği, enkazın başından ayrılmıyor. Komşuları, Karabaş`ı kendi evlerine götürmek istediklerini belirtseler de köpeği enkazın yanından ayıramadıklarını söylediler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir