• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Mısır`da Darbe Karşıtı Yargıç İstifa Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mısır`da darbe karşıtı bir hakimin, "yargının askeri darbenin yanında yer almasına" tepki olarak görevinden istifa ettiği bildirildi.

Mısır`da Kuzey Kahire Yerel Mahkemesi`nde görevli olan yargıç Velid Şarabi, yargının darbe yanlısı tutumunu protesto etmek için Adalet Bakanı Adil Abdulhamid`e istifasını sundu.

"Hükümeti Bakanı Adil Abdulhamid"e ifadesiyle başlayan mektubunda Şarabi, istifa gerekçesini, "Kendisine karşı keyfi uygulamalar ve Mısır`da yargının askeri darbenin yanında yer almasına karşı itirazından dolayı hakkında incelemeler başlatılması" olarak gösterdi.

Askeri rejim karşıtı "Mısır için Çalışan Yargıçlar Hareketi Genel Koordinatörü" görevini de yürüten Şarabi, istifa dilekçesinde, "Darbeden bu yana keyfi uygulamalara maruz kaldığını ve geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana mesleğini yürütmesine engel olunduğunu, alması gereken hakedişlerin yüzde 80`inin kendisine ödenmediğini" kaydetti.

"Seçilmiş meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin hürriyetinin sınırlanması, hiçbir suçlama olmaksızın Danışma ve Parlamento Başkanlarının hapsedilmesi, meşruiyeti seslendirmek için dışarı çıkan herkesin hapsedilmesi ve tüm dünyanın tanık olduğu katliamlar hakkında savcılığın inceleme başlatmaktan geri kalması" nedeniyle halkın büyük çoğunluğunun yargıya şüpheyle yaklaştığını savunan Şarabi, "Bu tiyatronun devam etmesini istemedim" diyerek istifa kararını açıkladı.

Şarabi, istifasında, medyada kendisi hakkında yürütülen karalama kampanyalarının da etkili olduğunu sözlerine ekledi. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir