• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 10 Temmuz Çarşamba Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Medya Gazetesi; `Ambulans Şoförünü ve Hasta Yakınını Tartakladı`
Koyunlarına korna çaldığı gerekçesiyle öfkelenen çoban, ambulans şoförünü ve hasta yakınını hastanelik etti.

`Hasankeyf`ten Somali`ye Yardım Kampanyası`
21. YY`da bu göz yaşartıcı olaya duyarsız kalmayan Hasankeyf halkı ile Hasankeyf Kamu Kurum ve Kuruluş çalışanları olarak Hasankeyf Kaymakamlığının Koordinesinde "Somali`ye Yardım Kampanyası" düzenlemek için Hasankeyf İlçe Kaymakamı Cevat Uyanık başkanlığında Hasankeyf İlçesi Kamu daire amirlerinin katılımı ile toplantı düzenlendi.

Pusula Gazetesi; `Pet Şişe Kapağı İle Gelen Mutluluk`
İstanbul Sarıyer belediyesi tarafından yürütülen pet şişe kapakları karşılığında tekerlikli sandalye kampanyası Hasankeyf`te ikamet eden 82 yaşındaki Remziye nineyi mutlu etti.

`Havaalanı Var Ama Uçak Seferi Yok`
Aynı anda beş uçak kaldırabilecek kapasiteye sahip Batman havaalanına günde sadece 2 sefer yapılıyor. Havaalanında mesai saatlerinde uçuş şartı olduğu için hava yolu şirketleri sefer yapmaya yanaşmazken, yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi olan Batman`da sefer sayısının azlığı nedeniyle her ay binlerce yolcu yakın illerden uçmak zorunda kalıyor.

Doğuş Gazetesi; `Pet Şişe Kapağına Tekerlekli Sandalye`
Batman`ın Hasankeyf ilçe Kaymakamlığında görevli kamu personeli ve Emniyet amirliği personelinin katılımı ile ilçede 6 bin 950 adet plastik şişe kapağı toplayarak bunun karşılığında İstanbul Sarıyer Belediyesinden aldıkları tekerlekli sandalyeyi; ilçede yaşayan Remziye Cebesoy (82) adlı yatalak teyzeye hediye ettiler.

`STK`lar İftarda Buluşuyor`
Merkezi Batman`da bulunan Hira-Der, her Pazartesi günü farklı bir STK`nın üye ve gönüllüleri ile iftarda buluşacak.

Mezopotamya Gazetesi; `Eğitim-Bir-Sen Den Afrika ya Yardım Kampanyası`
Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Şafi Özperk, Ramazan ayındaki iftar programlarını iptal ederek, programların parasını Afrika için başlatılan yardım kampanyasına bağışlayacaklarını söyledi.

`Gercüş Öğretmenevi İle Anaokulu İncelendi`
Batman Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yatırımlardan sorumlu Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Gercüş İlçe Merkezinde bitirme aşamasına gelen 60 yatak kapasiteli bölgenin en lüks Öğretmenevini ve halan inşaatı devam eden 7 derslik Anaokulu yerinde inceledi.

Batman Postası Gazetesi; `Sınır Köylerinde Mutlu Son`
Diyarbakır`a bağlı Diktepe, Kocalar, Boyacı, Akbaş, Akuba köyleri ve mezralarının Batman`a bağlanma dosyaları içişleri bakanlığı tarafından onaylanarak Batman veya Diyarbakır Valiliğine sevk edilecek.

Çağdaş Gazetesi; `Mermi Fiyatı Bir Lira!`
Batman`da artık cep telefon satış yerleri gibi mermi satış noktaları hizmette. Kentte son yıllarda silah-mermi satış noktaları sayısı 7`ye yükseldi. Emniyet Müdürlüğü karşısında kısa bir süre önce MKE Batman bayii tabanca mermi satış noktasını açan Abdullah Yargı, polis, çiftçi ve ruhsatlı tabancı sahiplerinin mermi taleplerini karşılıyor. Tanesi 1.21 liradan alıcı bulan mermilerin kutusu ise 60 lira.

Gap Gazetesi; `Özel Yetenek Sınavı Yapıldı`
Batman Üniversitesinin kültür varlıklarını koruma ve onarım bölümüne alınacak olan öğrencilerin belirlenmesi için düzenlenen özel yetenek sınavına 39 başvuru yapıldı.
M. Sıddık Demir - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir