• DOLAR 32.533
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2429.155
  • ...
Urfalılar karın gelmesine sevindi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Sabah erken saatlerde yağmaya başlayan kar, hayatı olumsuz etkiledi. Urfalılar, dışarı çıkamazken çıkanlar da kardan dolayı yürümekte zorluk çekti.

 

Eskiden karın çok yağdığını ifade eden Bakır Ceylan, "Biz sabah kalktığımızda kapıların kardan kaybolduğunu görüyorduk. O zaman karı kazanlarda eritiyorlardı, karı su haline getirip hayvanlara veriyorlardı. Ben böyle gördüm. Kaç yıldır kar yağmamış, bugün yağdı. Allah'ın rahmetine şükürler olsun. Bu yağan kar toprak için bir hazine gibidir. Bu kar sebzeye, meyveye, ağaçlara her şeye faydalıdır. Kar rahmettir. Allah bizi bu rahmetten mahrum bırakmasın inşallah." dedi.

 

Urfa'ya kar yağmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren İbrahim A, "Sabaha karşı kar yağmaya başladı. Karın yağması çok güzel. Bugünden sonra karın yağacağını sanmıyorum. Kara hazırlıksız yakalandık. İnşallah hep böyle yağar, biz karı seviyoruz." ifadelerinde bulundu.

 

10 senedir kara hasret kaldıklarını belirten İbrahim E. ise, "Bu sene kar bereket gibi yağdı. İnşallah her şey bereketli olur güzel olur. Kar ağaçlara, bağlara faydalıdır. 30 yıl önce çok kar yağıyordu. Ama son 15 yıldır eskisi gibi kar yağmıyor." diye konuştu.

 

Suriye'den 4 aydır geldiklerini ve karın yağmasının güzel olduğunu ifade eden Suriyeli mültecilerden Cemal, bugün hem Urfa'da hem de Suriye'de kar yağıyor. Bu güzel bir şeydir. Urfa halkı bize çok iyi davranıyor. Suriye'de işler karışık, savaş var, savaşın uzayacağı görülüyor. Biz isteriz ki, artık savaş bitsin barışın gelmesini istiyoruz." şeklinde konuştu. (Osman Gülebak/Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir