• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Okullar yarın da tatil edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Yurt genelinde 3 gündür devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı illerde eğitime verilen ara uzatıldı.

Gaziantep`te etkili olan kar nedeniyle Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde okullarda yarın eğitime bir gün ara verilecek.

Valilikten yapılan açıklamada, kar nedeniyle Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerindeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin yarın tatil edildiği belirtildi. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerimizde kar yağışının gece boyunca devam edecek olması, hava sıcaklığının eksi derecelerde seyretmesi, buna bağlı olarak gece ve yarın sabah yolların donma riski bulunması, öğretmen ve öğrencilerimizin okula ulaşımında sorunlar yaşanabileceği düşünülerek, 12 Aralık Perşembe günü bu iki ilçemizde bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin bir gün süreyle tatil edilmesi Valiliğimizce uygun görülmüştür."

KARAMAN

Karaman`ın 3 ilçesinde kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verilecek

Kaymakamlıklardan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, kar yağışının ulaşım ve günlük yaşamı olumsuz etkilediği Ayrancı, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde yarın eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Karaman merkez ve Kazımkarabekir ilçesine bağlı köylerden taşımalı eğitimle gelen öğrenciler de eğitimlerine bir gün ara verecek.

BOLU

Bolu`da 3 gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle okulların yarın da tatil edilmesine karar verildi.



İlk ve orta okullar tatil edilirken liselerin eğitime devam edilmesi kararlaştırıldı. Özel Eğitim Okulları`da perşembe ve cuma günü tatil edildi. İlçelerde ise karar kaymakamlara bırakılacak



Devam eden yoğun kar yağışı sonrasında Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Perşembe günü "Merkez ilçede ilk ve orta okullar tatil, liseler eğitime devam edecek.İlçelerde kararı kaymakamlar verecek.” açıklamasında bulundu.

NİĞDE

Niğde`de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. 

Niğde Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelindeki tüm okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, okullarda eğitime 13 Aralık Cuma günü devam edileceği belirtildi.

BALIKESİR

Balıkesir merkez ve köylerde, kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildi.



Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji`den alınan bilgilere göre, bölgede dünden bu yana devam eden yoğun kar yağışının yarın da etkisini sürdüreceği belirtildi.



Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile il merkezi ve köylerde ulaşımda meydana gelen olumsuzluklar da dikkate alınarak, ilk ve orta dereceli okullarda yarın da eğitim ve öğretime ara verildiği bildirilen açıklamada, kamuda çalışan hamile ve özürlü memurların da idari izinli sayılacakları kaydedildi.

RİZE

Rize`de etkili kar yağışı nedeniyle il genelindeki okullarda yarın eğitime bir gün ara verileceği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, dün geceden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Rize genelinde ilk, orta ve lise düzeyindeki okullardaeğitime 12 Aralık 2013 Perşembe ara verileceği belirtildi.



Açıklamada, yörede kar yağışının etkisini sürdürdüğü kaydedildi.



ŞIRNAK`TA EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

Şırnak`ta etkili olan kar nedeniyle eğitime iki gün ara verildi.



Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşullarından etkilenen kent merkezi ve merkeze bağlı köyler ile Güçlükonak, Beytüşşebap, İdil ve Uludere ilçesi ile bu ilçelere bağlı köylerdeki tüm eğitim kurumlarında eğitime iki gün ara verildiği bildirildi.



Açıklamada, söz konusu yerleşim yerlerinde kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de iki gün idari izinli sayılmasının uygun görüldüğü belirtildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir