• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
Yılın ilk karı Şırnak ve ilçelerinde eğitimi durdurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak ve ilçelerinde bu yıl geç gelen kar, kısa sürede şehri beyaza bürüdü. Etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi, engelli ve hamile personelin de 2 gün süreyle idari izinli sayılacağı bildirildi.

 

Konuyla ilgili olarak valilikten yapılan açıklamada, 'kar yağışı ve olumsuz hava koşullarından etkilenen, Şırnak merkez ve köyleri, Güçlükonak ilçesi merkez ve köyleri, Beytüşşebap ilçesi merkez ve köyleri, İdil ilçesi merkez ve köyleri, Uludere ilçesi merkez ve köylerindeki resmi ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim Kurumlarında 12-13 Aralık 2013 Perşembe ve Cuma günleri eğitime 2 (iki) gün ara verilmesi,

Aynı zamanda anılan yerleşim yerlerindeki kamuda çalışan engelli ve hamile personelin 2 (iki) gün süreyle idari izinli sayılması uygun görülmüştür." denildi.

 

Öte yandan İdil merkezinde çarşı caddeler, araba üstleri, sebze tezgahları üzerinde karların dolduğu kardan dolayı çarşıların boş olduğu ve ağaçlardaki karların oluşması kartpostallık manzaraların oluştuğu görüldü.

 

İlk karın yağışı en çok çocuk ve gençleri sevindirdi. Çarşı ortasında gençlerin kartopu oynamaları dikkat çekti.

 

Soğuk hava ve kar yağışı dolayısıyla yeni soba zehirlenmesi faciası oluşmaması için, uzmanlar halkın dikkatli olmaları için uyarılarda bulunuyorlar. (Mehmet Şerif Aşkın, Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir