• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Bingöl'de 22 köy yolu ulaşıma kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl ve ilçeleri ile köylerinde dün gece saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı devam ediyor. Bingöl genelinde 22 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.
Yağan karla birlikte kapanan köy yollarını açmak için İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler seferberlik ilan etti.

Şehir merkezinde kar yağışı ile birlikte sürücüler zor anlar yaşarken, vatandaşlar da arabalarını ve iş yerlerinin önünü temizlemeye çalışıyor.

Kırsal kesimde, İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı, 12 greyder, 9 dozer, 4 kepçe, 2 kar küreme, bir kar savurma aracı ve 90 personelden oluşan 11 ayrı ekiple karla mücadele çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Meteoroloji yetkililerden yapılan açıklamada kar yağışının bu hafta etkisini arttıracağı ifade edildi. Sürücülerin araçlarında kar küreme aleti zincir, halat ve ilk yardım malzemelerini bulundurmaları istenen açıklamada sürücülerin hava koşullarına göre yola çıkmaları istendi ve sürücülerin çığ olaylarına karşı dikkatli olmaları hususunda uyarılarda bulunuldu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir