• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
BEÜ öğrencileri huzurevini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis Eren Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu(MYO) Yaşlı Bakımı 2. sınıf öğrencileri Elazığ Gazi Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Huzurevi yetkililerinden iş hayatıyla ilgili bilgiler alan öğrenciler yaşlıların hayat tecrübeleri ve deneyimlerinden yararlandı.

Ziyaret sırasında konuşan giderek yaşlanan bir toplum olduklarını belirten yaşlı bakımı programı danışmanı Öğretim Görevlisi Kenan Kendilci, "Her ne kadar ülke olarak genç bir nüfus yapısına sahip olsak da giderek yaşlanan bir toplumuz. Bu bağlamda yaşlı olarak nitelendirdiğimiz 65 yaş üstü nüfusun daha iyi koşullar altında geriye kalan yaşamlarını sürdürmeleri için sosyal hizmet uygulamalarının ve yaşlılara yönelik geliştirilen politikaların önemi büyüktür.

Bu politikaların gerçekleştirilmesi ve sürdürülmesinde hatırı sayılır bir yere sahip olduğunu düşündüğüm yaşlı bakım mesleği adayı olan öğrencilerimizin yaşlılarımızla buluşturup birlikte vakit geçirmeleri ve gözlem yapmaları açısından eğitim gezimizin yararlı olduğunu düşünüyorum." dedi.

Huzurevi ziyaretinin kendilerinde bir etki bıraktığını ifade eden öğrencilerden Şeyda Birlik, "Bu güne kadar hastanede görev yapmayı düşünürken, Elazığ huzurevine gidip oradaki ilgiye muhtaç yaşlılarımızı gördükten sonra bütün fikrim değişti." diye konuştu.
Öğrencilerden Ayşegül Güllü ise,"İlk kez bir huzur evine gittim. Tüm yaşlılarımızın gözünde ayrı bir dünya vardı. Yüzlerindeki her çizgi, saçlarındaki her ak hayat tecrübelerinin birer göstergesiydi. Bize en iyi koşullarla bu imkanı sağlayan rektörümüz ve diğer tüm hocalarımıza teşekkürlerim sunuyorum." diye mutluluklarını dile getirdiler.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir