• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...
TGK: `Ergenekoncu Vekiller Yargılansın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Türkiye Gençlik Konseyi Kurucu Başkanı Rıdvan Söylemez, CHP`li 43 milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcılarının Silivri`de Ergenekon sanıklarını ziyaret etmelerini sert bir dille eleştirdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi`nin dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda samimi olmadığını belirten Söylemez, `Ortada bu kadar işlenmiş suç ve faili meçhul cinayetler varken, Silivri`de 45 milletvekili ve Genel Başkan Yardımcıları ile beraber Ergenekon sanıklarını ziyaret etmek büyük bir art niyetin eseridir ve CHP`li vekiller dokunulmazlık zırhı altında Ergenekon propagandası yapmaktadır` dedi.

 

CHP`li vekillerin `Suçu ve suçluyu övme` kanununu ihlal ederek suç işlediklerini ve bunun cezasının da 2 yıla kadar hapis olduğunu belirten Söylemez, `Dokunulmazlık zırhı altında her fırsatta suçu ve suçluyu öven CHP`li vekillerin ağızlarına her fırsatta hukukun üstünlüğünü dolamaları büyük bir çelişkidir. Meclis yasama yılı başlangıcında ilk olarak dokunulmazlık zırhını kaldırmalı ve Ergenekon sevdalısı milletvekilleri derhal yargılanmalıdır` dedi.

M. Salih Özcan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir