• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
`Artık Önümüzde Aylar Değil, Günler Var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye lideri Beşşar Esed ile hem başbaşa hem de heyetler arası görüşmeler yaptı. Yaklaşık 6 saat görüşme sonrası Türkiye`ye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hava alanında önemli açıklamalarda bulundu.

 

Reform için yapılması gerekenleri konuştuklarını söyleyen Davutoğlu, "Kanın durması sivil kayıpların durması ve ileri ki dönemde de halkın talepleri doğrultusunda reform için yapılması gerekenleri paylaştık, çok somut konular konuştuk, tek tek detaylar üzerinde durduk, çok detaylı açık görüşlü bir toplantı gerçekleştirdik." dedi.

 

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Bütün hususlar ele alındı ancak detaylara girmeyi uygun görmüyorum. Ordu ile halkın karşı karşıya gelmemesi ve Hama`da olduğu gibi benzer gerilimlerin yaşanmaması için atılabilecek adımları en açık şeffaf ve net şekilde paylaşma imkanı bulduk." şeklinde konuştu.
Şam yönetimini bir kez daha uyaran Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Artık önümüzde aylar değil, günler var" dedi.

 

Davutoğlu, "Beklenti oluşturmak istemiyorum ama önümüzdeki günlerde aylarda değil. Kritik bir süreçten geçiyoruz, günler önemli. Artık atılacak adımlarla süreç netlik kazanacaktır" şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir