• DOLAR 32.528
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2487.99
  • ...
Ağrı'da simülatörlü emniyet kemeri bilgilendirmesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Kar yağışlarının başlamasıyla artan trafik kazalarında emniyet kemeri kullanımının önemine dikkat çekmek üzere simülatörlü araç getirttiklerini belirten Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ersan Aydın, "Vatandaşlarımıza emniyet kemeri takmanın önemi konusunda görsel bir sunu yapmak için bu emniyet kemeri simülatör cihazını Emniyet Müdürümüz Bayram Coşkun'un da yoğun çalışmalarıyla Ankara'dan getirdik." dedi.

Vatandaşları söz konusu aracın içine bir defa emniyet kemeri ile bir defa da emniyet kemeri takmadan bindirip, aracı kendi ekseni etrafında 360 derece döndürdüklerini belirten Aydın şu bilgileri verdi: "Böylece araca binen vatandaşlarımız, emniyet kemerinin önemini anlamalarını sağlıyoruz. Bu şekilde emniyet kemerinin önemi daha etkili olarak görülüyor. Güzel bir atasözümüz var, 'Bir musibet bin nasihatten iyidir.' Bu atasözümüzden de anlaşılacağı gibi biz ne kadar el broşürü dağıtsak, ne kadar bilgilendirme görüşmeleri yapsak da bazen yararlı olmuyor. Ama bu emniyet kemeri simülatör cihazına binen vatandaşlarımız, cihazın içine girerek kendileri Canlı canlı kaza anını yaşıyor ve bu olay onlar üzerinde daha etkili oluyor. Biz kaza simülatör cihazında Saatte 10 kilometre hızla takla atan bir aracın içinde olduklarını da düşünmelerini söyleyerek araçlarımıza bindiriyoruz. Vatandaşlarımız araçtan çıktıktan sonra bizlere memnuniyetlerini ifade ediyorlar."

Emniyet kemeri simülatör cihazına binen Ali Danış ise"Bu cihaz çok güzel. Ağrı'ya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu şekilde canlı bir kaza ortamı oluşturarak emniyet kemerinin önemini bizlere gösterdiler. Kendim daha önceleri araçlara bindiğimde emniyet kemerinin bu kadar önemli olduğunu düşünmüyordum. Bundan sonra bir araca bindiğimde mutlaka emniyet kemeri takacağım ve takmayan arkadaşlarımı uyaracağım" şeklinde konuştu. (M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir