• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
Darbecileri Bırak, Hizbullah`ı Yakala!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
M.Zülfi Tan / Doğruhaber / Haber-Yorum
 
Adalet mülkün temeli ise bu mülkte adalet yok. Bu mülkün adaleti güçlünün adaletidir. Güçlü isen adalet senin tarafındadır. Mazlum ve mustazaf isen adalet senin birinci düşmanındır. Çünkü sana en büyük zulmü bizatihi adaletin kendisi yapar.
On yılı aşkın bir zamandır yargılanan Hizbullah sanıklarının tahliye edilmesi ile kıyameti koparanlar, demeç üstüne demeç verenler, şimdi daha beş yılı bile dolmadığı halde aynı maddeden dolayı tahliye olanlara alkışlar tutuyorlar. Önlerine kırmızı halı sermediği kaldı. Adamı öve öve bitiremiyorlar. Bir o yandan bir bu yandan fotoğraflarını çekip reklamını yapıyorlar. Kahramanlaştırıyorlar. Sadece tahliyelerin onunla sınırlı kalmaması gerektiğini, diğer tutuklularında salıverilmesini istiyorlar.
 
Hani neredesiniz ey insan hakları kuruluşları. Bu adamlar darbeci değiller miydi? Bu adamlar derin komploların adamları değiller miydi? Bunlar darbelerin sivil ayakları değiller miydi? Bunlar derin yapıların öncü kuvvetleri değiller miydi? Tabi ya bunlar sizin adamlarınız. Bunlar çağdaş, laik ve demokratik adamlar. Bunların hapishanede yatmaları şık olmaz. Hapishaneler gericilerin, dincilerin, Hizbullahçıların yeridir. Diğerlerini de peyder pey çıkarmak lazım.

Bir yasa çıkarıyorsunuz beş yıl yargılama sonucu haklarında hüküm verilemeyenlerin tutuksuz yargılanmasını istiyorsunuz. Birde bakıyorsunuz ki bu yasadan Hizbullah sanıkları da yararlanacak. Hemen geçici bir madde çıkarıyorsunuz ve süreyi uzatıyorsunuz. Olmadı bir daha uzatıyorsunuz ve on yıla çıkarıyorsunuz. Yine olmuyor. Başka çareniz kalmıyor adamları salıvermek zorunda kalıyorsunuz. Çünkü Allah bütün oyunlarınızı boşa çıkarmıştır. O zaman ne yapalım. Yeniden bir suç bulalım ve yeniden operasyonlara başlayalım. Gece vakti ani bir kararla hepsi hakkında tutuklama kararı çıkarıyorsunuz. Peki, aynı yasadan faydalanıp çıkan diğer sanıklara da mı aynı muamele yapılıyor? Hayır, bu sadece Hizbullah`a özel. Türkiye`nin birçok iline aynı anda operasyonlar başlıyor.

Peki, bu adamların cezaları mı kesinleşti? Hayır. Yeni bir yasa mı çıktı? Hayır. Mahkemenin uzun tutukluluk süresi mi değişti? Hayır. Bu operasyonu bu yasadan faydalanmış tüm çıkanlara mı yapıyorsunuz? Hayır. Peki, neye dayanarak bu operasyonları yapıyorsunuz, tabi ki bilimum laik ve dinsizlerin baskısıyla. İşte adaletiniz burada bitmiştir. Çünkü sizin adaletiniz güçlünün adaleti olmuştur. Siz güçlüleri korumak için ayaktasınız. Sizin sisteminiz onlara göre dizayn edilmiştir. Sizin bu mülkün temelinde adaletsizlik var. İki aynı suça ayrı cezalar veriyorsunuz.

Dün insan hakkı edebiyatı yapanlar, adaletten bahsedenler, hukuk, hak diyenler neredesiniz? Hadi bakalım, göreyim sizi. Hizbullah tahliyeleri hakkında söylediğinizin onda birini de şimdi söyleyin de size biraz inanalım.

Ama nerde sizde o yürek. Siz sadece sahipsize(!) vurmasını bilirsiniz.
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir