• DOLAR 32.541
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2433.98
  • ...
İnternet Andıcında `Hayhay` Bilmecesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnternet andıcı iddianamesinin delil klasörlerinde yer alan ve davanın temelini oluşturan en önemli belgeler arasında yer alan `Hayhay` belgesi ile ilgili bilgiler, kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.

Genelkurmay Başkanlığı`nın soruşturma savcılığına gönderdiği bir yazıda Hayhay belgesinde yer alan birçok suçlamanın asla kabul edilemeyeceği belirtilirken Hayhay`ın, Bilgi Destek Komutanlığı bünyesinde birinternetsitesi olduğu belirtiliyor. Sanık Bülent Sarıkahya, 2.Ergenekondavasının tutuklu sanığı Hasan Ataman Yıldırım`ı tanımadığını iddia ederken, emniyete gelen bir ihbar mailinde Sarıkahya`nın, Yıldırım`a bağlı çalıştığı ve bu suç örgütünün parçası oldukları iddia ediliyor.

İnternet andıcı iddianamesine ait, avukatlara dağıtılan iddianame ek klasörlerinde, davanın temelini oluşturan ve Hasan Ataman Yıldırım`ın evinde ele geçirilen Hayhay balgesi ile ilgili farklı bilgiler, dikkat çekiyor. Eski Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım`ın evinde yapılan aramada ele geçirildiği iddia edilen 7 Numaralı DVD`nin içerisinde "Hayhay" isimli belge bulunmuştu.

Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün imzasıyla bu belgede adı geçen internet siteleri ile ilgili hazırlanan inceleme raporu, delil klasörlerinde yer aldı. Belgede, Hasan Ataman Yıldırım`ın, Ergenekon terör örgütü için kara propaganda amaçlı 42 internet sitesi kurduğu iddia ediliyor. Bu siteler arasında, "irtica.net", "irtica.org", "gencizbiz.net" , "gençlik.info" "pkkgerçegi.net", "turkses.org", "naksilik.com", "turkatak.gen.tr", "turkihsgenocide.net" ve "ozgurgenc.net" de bulunuyor.

Gelen bir ihbar mektubunda, "İrticayla mücadele eylem planı" davasında daıslak imzasahibi olduğu ileri sürülen Albay Dursun Çiçek`in, turkatak.com ve irtica.org sitelerini yönettiği ve içerik sağladığı da bu inceleme raporunda yer alıyor. Bu sitelerin, Çiçek`in komuoyunu yönlendirmesi için kurulduğu belirtiliyor. Hayhay belgesinde adresleri belirtilen sitelerin içerik, link ve yönetiminde Mehmet Bülent Sarıkahya`nın görevli olduğu, ihbara konu internet sitelerinin içerik yönetiminde Dursun Çiçek`in de Sarıkahya`ya destek verdiği ileri sürülüyor.

Ayrıca ihbarda şu iddialara da yer veriliyor; "Kamuoyunu yönlendirmek maksadıyla illegal bir şekilde işletilen internet sitelerinin, (2. Ergenekon davasının tutuklu sanığı) Hasan Ataman Yıldırım ve ekibi olan arkadaşları Fatih Koca, Altunay Şahin, Cem Şimşek ve Recai Alkan tarafından kurulduğu ve yönetildiği, ayrıca bu sitelerin `Devrimci teğmenler` olarak nitelenen bir grubun TSK içinde tabana yayılma ve bilgilendirmeler içinde kullanıldıkları, Mehmet Bülent Sarıkahya isimli kişinin, Hasan Ataman Yıaldırım`a bağlı çalıştığı, ve sitelerin yapım, yazılım, içerik ve link konularılarında görevli olduğu, Feyyaz Amiral isimli şahsın konuyla ilgili olarak görüş alınan bir konumda olduğu, Hasan Ataman Yıldırım ve ekibinin ise `Başkan` olarak belirtilen şahıs tarafından görevlendirildikleri..."

Delil klasörlerinde yer alan sanık Bülent Sarıkahya`nın ifadesinde "hayhaytr@yahoo.com" sitesinin Bilgi Destek Dairesi`ne ait bir internet sitesi olduğunu anlatılıyor. Sarıkahya`nın ifadesinde "İnternet sitelerinin alan adı sürelerinin takibi amacıyla kurulan mail adresidir. Hasan Ataman Yıldırım`ı tanımıyorum, bizim dairede herahangi bir görev almadı. `Hayhaytr`nin adının Hasan Ataman Yıldırım olduğunu bilmiyorum." dediği aktarıldı.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir