• DOLAR 32.475
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2427.792
  • ...
Mevlana alanında kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Aziziye ve Çelebi Mahallelerini kapsayan Mevlana Alanı Kentsel Dönüşüm Projesinde yıkım çalışmalarında sona gelindi.

 

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Mevlana türbesinin bitişiğinde ve Mevlana Kültür Merkezinin karşısında 230 Bin metrekare alanı kapsayan projeyi hayata geçirerek Karatay'ın yenileneceğini vurguladı.

 

Vuslat törenleriyle birlikte Mevlana Türbesi arkasında bulunan alanda çalışmaların hızlandığını belirten Hançerli, özellikle Kışla caddesi üzerindeki eski yapıların bir bir yıkıldığını ve son olarak 3 katlı bir binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini söyledi. 230 Bin metrekarelik alanda proje çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Hançerli, bir taraftan ticari alanlar, rekreasyon alanları ve konut alanlarıyla birlikte Mevlana Türbesi'nin arkasında bulunan bu çöküntü alanında 2014 yılı itibariyle Kentsel Dönüşüm Çalışmalarının başlayacağını söyledi.

 

Gerçekleştirilecek çalışmayla Karatay ilçesinin yeni bir görünüme kavuşacağını ifade eden Hançerli, özellikle Vuslat Törenleri haftası içerisinde Zabıta Müdürlüğü'nün denetimlerine devam ettiğini belirterek 230 Bin metrekarelik alanda tesviye çalışmalarının yapıldığını söyledi.

 

7 - 17 Aralık Vuslat haftası törenlerinde 10 günlük bir dilimde Konya ve Karatay'ı ziyaret eden misafirlerin rahat bir şekilde vakit geçirmelerini sağlamak maksadıyla her türlü önlemin alındığını belirten Hançerli, çalışmaların sürdürüldüğünü sözlerine ekledi. (İlyas Yavuz - İLKHA)




Bu haberler de ilginizi çekebilir