• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
Davutoğlu`ndan İlk Açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Davutoğlu`nun açıklamasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad`la yaptığı zirvede Türkiye`nin hangi mesajları ilettiğini ve Esad`dan ne tür yanıtlar aldığını kamuoyuyla paylaşıyor..

Davutoğlu, `Suriye lideri Esad`a Cumuhrbaşkanı Gül`ün yazılı mesajını, Başbakan Erdoğan`ın da sözlü mesajı ilettim. Sayın Esad da kendi görüşlerini anlattı. Türkiye, tüm Suriyeli kardeşlerimizin barış içinde yaşamasını temenni etmiştir. Bu çerçevede akan kanın durması ve ileride Suriye`de reform yapılmasını konuştuk. Çok dostane ve açık görüşlü bir toplantı oldu. Siyasi reformun yapılmasının önünün açılmasını istiyoruz. Suriye ile kader birliğimiz sürecek. Her kesimden Suriye ile temaslarımız sürecek. Detaylarına girmemin doğru olmadığı birçok konuyu ele aldık.

Biz Suriye`deki gelişmeleri takibe devam edeceğiz. Suriye halkının iradaesini yansıtacak reform adımlarının atılmasını bekleyeceğiz. İran`a nükleer oylamasında İran`a oy verdiğimizi için müttefiklerimizden kopuyoruz diyenler bugün bunları açıklamalarda bulunuyorlar. Bugüne kadar kimsenin taşeronu olmadık. Biz hiç bir zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti sözcüsü olmanın dışında bir vasfı taşımadık.` dedi..

TÜRKİYE TAŞERON OLMAMIŞ VE OLMAYACAKTIR

Davutoğlu, CHP`nin açıklamasına da tepki gösterdi.. `Türkiye hiçbir zaman bazı ülkelerin taşeronu olmamıştır olmayacaktır da. Bir ana muhalefet partisinin böyle bir açıklama yapması hoş bir durum değildir` dedi.

`Anlamakta güçlük çektiğim, Kılıçdaroğlu`nun açıklamalarını anlamıyorum. Ayrıca İsrail`in taşeronluğu gibi bir hususu da gündeme getirmek istemem` diyen Davutoğlu `Bu sözler yakışıksız` dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir