• DOLAR 32.569
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.887
  • ...

MANİSA-- Manisa İlinde Kadın ve Genç Girişimciliğin Güçlendirilmesi konusunda 9 Aralık 2013 tarihinde yapılan işbirliği protokolünü imza törenine, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, CBÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Doç. Dr. Tülin Canbay, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Gökmen Gökdede, TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nilgün Aksoy ve TOBB Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Levent Akçalı katıldı.

 

Protokol ile sağlanan işbirliği sayesinde gelişen eğitim uygulamasının, tüm üniversite kapsamına yayılması ve işbirliğine Manisa TOBB Genç Girişimciler Kurulunun da dahil olmasına, ayrıca, TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu ile TOBB Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu'ndaki gönüllü işverenlerin, CBÜ öğrencilerine girişimcilik koçluğu yapmalarına karar verildi.

 

Girişimcilik koçluğu yapacak işverenlere, CBÜKAM koordinatörlüğünde, üç haftalık "Girişimci Koçluğu" eğitimi verilecek. Koçluk eğitimi alan girişimciler ise, CBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'ndaki "Girişimcilik" derslerinde seminerler verecekler. Eğitim programı, Ocak 2014 döneminden itibaren 1 yıl süre ile uygulanacak.

 

Uygulamalı girişimcilik eğitimi programına kabul edilen öğrenciler, eğitim alacakları işyerlerinde haftada en az 2 saat olmak üzere, toplamda en az 3 ay süre ile programa devam edecekler. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)