• DOLAR 32.548
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2427.286
  • ...
Dondurucu soğukta,  çeşmeden su  taşıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-İlçe merkezine beş kilometre uzaklıkta bulunan 224 nüfuslu Bedran mezrası sakinleri, evlerinde su olmadığı için köyden beş yüz metre uzaklıktaki çeşmeden evlerine su taşıdıklarını söyleyerek yetkililerden kendilerine yardım etmelerini istedi.

 

Her gün üç defa evlerine bu çeşmeden su götürmelerinin zor olduğunu dile getiren köylüler kış günlerinde büyük zorluk yaşadıklarını dile getirdi. Kadın ve çocuklarla evlerine su götürmek için su küpleri ile çeşmeye gelen köylüler ve özellikle köy okulunda okuyan öğrencilerinin büyük zorluk yaşadıklarını söyledi.

 

Çeşmeye bir kilometre uzaklıkta bulunan okul için at ve eşekle su taşıdığını belirten köy sakini Metin Tiryaki, okul tuvaletinin susuzluktan dolayı kullanılamadığını dile getirerek çocukların tuvalet ihtiyaçlarını okul dışında giderdiklerini söyledi.

 

Bir başka köylü Rıza Tiryaki ise yetkililere defalarca sorunlarını dile getirmelerine rağmen, su sorunlarının giderilmediğini söyledi.
Harun Tiryaki adındaki köylü ise "Yaklaşık iki yıl önce köyümüze bir su deposu kuruldu. Biz de artık susuz kalmayacağız diye çok sevindik. Fakat sevincimiz sadece bir ay sürdü. Depodaki su tükenince köyümüz tekrar susuz kaldı. Evlerimize çamaşır makinesi ve güneş enerjisi taktık ama suyumuz olmadığı için bu makinelerden yararlanamıyoruz. Çocuklarımız çeşmeden getirdiğimiz sularla yıkanıyor. Tüm su ihtiyacımızı çeşmeden sağlıyoruz. Ama kış aylarında çok soğuk olduğu için beş yüz metre ileriden su getiremiyoruz." diyerek sıkıntılarını dile getirdi.

 

Köy kadınları ise artık susuz kalmak istemiyoruz diyerek yetkilerden yardım beklediklerini dile getirdiler. (Bülent Temiz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir