• DOLAR 32.331
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2299.086
  • ...
Abdulkadir Molla Kimdir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bangladeş`te 1971 yılındaki bağımsızlık mücadelesi sırasında savaş suçu işlediği iftirasıyla hakkında idam cezası kararı çıkan Cemaat-i İslâmi Partisi liderlerinden biri olan Abdülkadir Molla, partinin genel sekreter yardımcılığı görevini yürütüyordu. Geçmişte The Daily Sangram gazetesinin yayın yönetmenliğini de yapan Abdülkadir Molla, 1986 ve 1996 yıllarında iki kez parlamentoya girebilmek için aday oldu.
 
Bangladeş`te 2009 yılında kurulan Uluslararası Suçlar Mahkemesi`nde yargılanan, 5 Şubat 2013`te savaş suçları ve insanlığa karşı suçlarla bağlantılı 6 iftiranın 5`inden mahkûm olan Abdülkadir Molla, bağımsızlık savaşı sırasında El Bedr milis gücünün üyesiydi.
 
Kararın açıklanmasının ardından savaş suçlarından yargılananların idamla cezalandırılmasını isteyen Şahbag protestoları başladı. Dakka`da başlayan protestolar, ülkenin diğer kesimlerine sıçradı. Protestocuların talepleri arasında Cemaat-i İslâmi Partisi`nin yasaklanması da bulunuyordu. Bunun üzerine Cemaat-i İslâmi Partisi, mahkûm olan ve suçlanan liderlerinin serbest bırakılması talebiyle karşı gösteriler başlattı. Bangladeş Yüksek Mahkemesi, 17 Eylül 2013 tarihinde Abdülkadir Molla`ya verilen ömür boyu hapis cezasını idam cezasına çevirdi. 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir