• DOLAR 32.537
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2430.16
  • ...
Tahliyeler Hizbullah`ı haklı çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 24 Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek`in sorularını yanıtlayan Türkiye Gazetesi Yazarı Melih Altınok, Mustafa Balbay`ın tahliyesi ve uzun tutukluluk sürelerine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Altınok, İslami kimlik ağırlıklı insanların uzun tutukluluk süresinin dolmasıyla beraber serbest bırakılmasını günlerce hatta haftalarca manşetlerden eleştiren ve bu durumu, ‘Hukuk sisteminin ele geçirilmesi ve siyasal iktidarın müdahalesi’ olarak niteleyenlerin suçlulardan suçlu beğendiğini ve suçun niteliğinin ne olursa olsun Adaletin herkes için eşit mesafede olması gerektiğini söyledi.

Adalet Herkes İçin Eşit Olmalı
Ergenekona yakın medya organlarının iki yüzlülük yaptığın söyleyen Altınok, Hizbullah davasından yargılananların tutukluluk sürelerinin dolmasıyla beraber tahliyelerini kast ederek “Balbay için de başkaları içinde ilkesel bir tavır takınmak gerekiyor. Suçun niteliği ne olursa olsun Adalet herkes için eşit olsun. Bu iki yüzlülüğü ifşa etmek gerekiyor.” dedi.

Peşin Hükümlü Medya Organları Var
Mustafa Balbay’ın tahliyesinde 5 yıllık tutukluluk sınırının dolmadığını ve 4 yıl 277 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldığını hatırlatan Murat Çiçek, buna rağmen Mustafa Balbay’ın tahliye edildiğini söyledi. Çelik, “Fakat şunu da unutmamak gerekir ki, tutukluluk sınırı dolan ve bundan dolayı tahliye olan insanlar hakkında günlerce haftalarda aleyhte haber yayınları yapıldı.

Çünkü bu yayını yapanlar peşin hükümlerini vermişlerdi. 2011 yılında serbest bırakılanlar suçluydu. Burada da peşin hükümlerini verdiler bu, yani Mustafa Balbay suçsuz. Onlar için günlerce haftalarca nasıl serbest bırakılır yayını yapıyorsun, bu taraf için neden bırakılmıyor yayını yapıyorsun.” şeklinde konuştu.

Mustafa Balbay`ın Tutuklanma Süreci
Mustafa Balbay, 1 Temmuz 2008 tarihinde, Ergenekon Soruşturması kapsamında Ankara`daki evinde gözaltına alındı. Balbay, 5 Temmuz 2008 tarihine kadar gözaltında kalırken, bu tarihte tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

5 Mart 2009 Perşembe günü Ergenekon soruşturması kapsamında tekrar gözaltına alınan Balbay, hükümeti düşürmeye teşebbüs suçlamasıyla 6 Mart 2009 tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davasında kararını 5 Ağustos 2013`te açıklamış ve Mustafa Balbay`ı 34 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırmıştı. (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir