• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Bütçeden hakkımızı istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-KESK Batman Şubeler Platformu "Satış sözleşmesini kabul etmiyoruz, bütçeden hakkımız istiyoruz" adlı basın açıklaması yaptı.

Gükistan Caddesi İnsan hakları anıtı önünde yapılan basın açıklamasını SES Şube Başkanı Esat Altunışık okudu.

Bugünden itibaren TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacak olan 2014 yılı Merkezi Yöntemi Bütçesi'nin tüm yükün yine emekçilerin omuzlarına yıkıldığını iddia eden Altunışık, "Bütçe emekçilerin halkın değil savaşın rantın sermayenin bütçesidir. Gasp edilen Haklarımızın işimizin aşımızın eşitlik ve özgürlük mücadelemizin sonuna kadar savunucu olan emekçiler burdan mesclise sesleniyoruz ülkemizi daha karalığa sürükleyecek bu bütçeyi derhal geri çekin" dedi.

Barış halkların dilindeyken bütçenin barış değil savaşın ve şiddetin bütçesi olmaya devam ettiğini dile getiren Altunışık, "2014 yılı bütçesi de işsizlik su elektirik gibi alt yapı sorunlarının yanı sıra eğitim salık gibi onlarca sorunla boğuşan halkın ihtiyaçlarına cevap vermek yerine oluşan çatışmasızlık ortamının ve barış umutlarını ortadan kaldırmaya yönelik girişimlerin hazırlığınının yapıldığına yönelik işaretler doludur" şeklinde konuştu.

İnsanca yaşam hakkının her geçen gün emekçilerin elerinden alındığını değinen Altunışık, "AKP nin ısrarla gündemde tuttuğu 657 sayılı Devlet memurları Kanundaki Kapsamlı değişikliklerle tüm kamu emekçileri taşeron esnek performansa dayalı güvencesiz ve kuralsız bir çalşmanın ucuz işgücü haline dönüşdürülmek istenmektedir. Ucuz işgücünün merkezi olan kadınlara yönelik saldırılara kadın istihdam paketi ile yenileri eklenmektedir" dedi.

Açıklama sonunda Altunışık, kamu emekçilerinin taleplerine Hükümetin olumlu cevap vermemesi halinde Hükümeti uyarmak için 19 Aralık Perşembe Günü bir günlük iş bırakmaya gideceklerini ifade etti. (Onur Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir