• DOLAR 32.433
  • EURO 34.462
  • ALTIN 2486.955
  • ...
Mısır`da Öğrencilere Polis Müdahalesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Güvenlik güçleri, söz konusu üniversitelerde, dün 2 arkadaşlarının ölümüne neden olan polisin müdahalesini protesto eden öğrencileri dağıtmak için, göz yaşartıcı gaz kullandı. Bazı öğrencilerin polise taş atarak karşılık verdiği müdahalede bazı öğrenciler gazdan etkilendi.

Eylemlere müdahale eden güvenlik güçleri, Ezher Üniversitesi`nde kız öğrencilerin "dünkü olaylarla ilgili soruşturma başlatılması talebiyle" rehin almaya çalıştığı üniversite görevlilerini de dışarı çıkardı.

Ezher Üniversitesi Rektör Yardımcısı İbrahim Hudhud, dünkü olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, "şiddete teşvik, yasaklı teşkilatlara üye olma" gibi suçlardan soruşturmaları devam eden 17 öğrenci hariç, üniversitede dün gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakıldığını söyledi. Ancak Mısır İçişleri Bakanlığı`ndan Hudhud`un verdiği bilgileri doğrulayan bir açıklama yapılmadı.
Birçok kentte gösteri

Öte yandan Minya, Suveyş Kanalı, El-Mansura ve Dimyat ile Eş-Şarkıyye`de de üniversitesi öğrencileri, Ezher Üniversitesi`ndeki arkadaşlarına destek amacıyla gösteriler düzenledi. "Emniyet güçlerinin Ezher üniversitesi öğrencilerine saldırılarını ve bir çok üniversitedeki öğrencilere yönelik ihlallerini" protesto eden öğrenciler, eylemlerde Ezher Şeyhi Ahmet et-Tayyib ve ordu karşıtı dövizler taşıdı.

Mısır`da dün Ezher Üniversitesi`nde gösteri düzenleyen öğrencilere polis müdahale etmiş, olayda 2 öğrencinin öldüğü ve 200`e yakın kişinin yaralandığı açıklanmıştı.
Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir