• DOLAR 32.578
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2418.693
  • ...
"Yüksekova'daki olay açığa çıkarılmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Mazlum-Der Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa, yazılı basın açıklaması yaparak İnsan Hakları Haftasında hak ihlallerinin yaşanmasının kendilerini gelecek adına endişelendirdiğini belirtti.

Yaptığı açıklamada, İnsan Hakları Haftasında, hak ihlallerinin yaşanmasının kendilerini gelecek adına endişelendirdiğini söyleyen Argünağa, "Sivil toplum örgütlerinin, insan hakları bilincinin gelişmesi için etkin çalışmalar yaptığı bir haftanın arifesinde, Yüksekova'da iki sivil insanın güvenlik güçlerince öldürülmesi ve bunların silahlı örgüt mensubu olarak ilan edilmesi kabul edilebilir bir gelişme değildir. Avrupa Birliği Uyum Yasalarını çıkarmış, Kopenhag Kriterlerinin altına imza atmış, Çözüm ve Barış Süreci'ni başlatarak diyalog yollarını işletmiş ve işletmeye devam eden bir hükümetin tek başına iktidar olduğu bir süreçten geçiyoruz. Böyle bir zamanda Yüksekova'da, Olağanüstü Hal Dönemini aratır uygulamaların olması, hastane acil servisine gaz bombası atılması, çoktan terk edilmesi gereken kar maskeli güvenlik güçlerinin olaylara müdahil edilmesini kaygı verici gelişmeler olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Olayın aydınlatılmasında Hükümeti duyarlı olmaya davet eden Argünağa, "Daha Roboski olayları aydınlatılmamışken, yeni hak ihlalleri yaşanıyor ve olaylar aydınlatılmıyorsa, bunun çözüm ve barış sürecine ciddi zararlar verebileceğine inanıyoruz. Yüksekova olaylarının ivedilikle etkin şekilde soruşturulması için Hükümeti duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yüksekova olaylarının açığa çıkarılması için ilgilileri göreve, bu zaman sürecinde halkı ise sağduyu ile hareket etmeye çağırıyoruz. İnsan haklarının güvencede olduğu günlerin gelmesi için herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesini diliyoruz." ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir