• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
"İnsan haklarına rağmen haklar yok sayılıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 10 Aralık İnsan Hakları Günü münasebetiyle yazılı basın açıklaması yapan Batman Tabip Odası Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Dr.Selahattin Oğuz, insan haklarına rağmen ülkede halen baskıcı, inkarcı, tekçi bir zihniyete sahip siyasi ve egemen otoritelerce ihlal edildiğini belirtti.

Oğuz, yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'nun 10 Aralık 1948'de, BM Genel Kurulu'nun Paris'te yapılan oturumunda kabul edilen ve "Bütün insanlık için bir Magna Carta (Magna Karta)" olarak ifade edilen 30 maddelik bildirinin kabul edildiği, imzalandığı 10 Aralık'ın Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlandığını hatırlattı.

Oğuz, Türkiye'nin de 1 yıl sonra imzaladığı bu bildiriye rağmen coğrafyada her gün bu hakların tümü baskıcı, inkarcı, tekçi bir zihniyete sahip siyasi ve egemen otoritelerce ihlal edildiğini ifade etti. Oğuz, sözlerinin devamında şunları kaydetti: "Yaklaşık 2 yıl önce yapılan Roboski katliamının aydınlatılması, faillerinin yargılanmasına dönük hiç bir adım atmadığı gibi katliamı örtmeye çalışıyorlar"

Sivillerin katledilmesi ve sağlık kurumlarına yönelik saldırıları nefretle kınadıklarını vurgulayan Oğuz, "Savaşların bile bir hukuku var iken, savaşlarda dahi siviller, sağlık kurumları ve sağlık emekçileri hedef alınmaz iken güvenlik güçlerinin Gever' deki bu insanlık dışı saldırısını ne ile açıklayacağımızı ifade etmekte zorlanıyoruz. Sivil yurttaşlarımızın katledilmesi ve sağlık kurumlarına yönelik bu saldırıları nefretle kınadığımızı ifade etmek istiyoruz." dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir