• DOLAR 32.798
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2509.436
  • ...
İlahiyattan YÖK`e ALES isyanı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 İlahiyat mezunlarına formasyon almak için lisansütü eğitim sınavına girme zorunluluğu getirilmesi tepkilere neden oldu. Son 1 aydır ilahiyat mezunları sokakta. YÖK`ün kararını protesto ediyorlar.

İlahiyat Fakültesi öğrencilerini sokağa döken bu kararı, ilahiyatçı ve aynı zamanda YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu, Akşam Raporu`nda Ece Üner`e değerlendirdi.

Prof. Dr. Hatipoğlu`nun açıklamaları şöyle:
2009 yılında ilahiyat öğrencilerine bu haklı olan talepleri geri verilmişti ve bir mahkeme kararıyla bu karar tekrar iptal edilmişti. Şu an içinde bulunduğumuz şartlar ve ihtiyaçlar yeni ihtisas edilen büyük oranda halkımızın teveccüh göstermiş olduğu yeni alanlar, bu formasyon şartıyla ilgili öğrencilerimizin, öğretim üyelerimizin, velilerimizin, halkımızın bu taleplerini haklı birer talep haline getirmiştir.
 
Yeniden bu meselenin çok hızlı bir şekilde değerlendirilerek öğrencilerimizin ve ilgililerin taleplerini karşılanmasının çok doğru ve yerinde olacağını düşünüyorum. Dolayıysla bu taleplerinin peşine düşen bütün tarafları ben takdirle ve hak arayış çabalarını yerinde buluyorum.

İlahiyat fakültesi öğrencileri, fen edebiyat fakültesi ya da eğitim fakültesi öğrencileri gibi formasyon eğitimlerini dersleriyle birlikte alamazlar mı?

Elbette. Zaten şu anda bunun üzerinde biz YÖK`te çalışıyoruz. Her öğrenci gibi hazırlık eğitimi ve dört yıl eğitim almış bir öğrencinin altıncı yıl formasyon dersleri gerekçesiyle 1 yıl daha fakültelerde meşgul edilmesi son derece yanlış. Her öğrenci gibi bizim öğrencilerimiz de ilahiyat fakültesi öğrencileri de eğitim sezonu içerisinde daha önceden olduğu gibi pedagojik formasyonla ilgili derslerini mutlaka almalıdır. Bunları ben haklı talepler olarak görüyorum. Formülü düşünülebilir. Nasıl çözümleneceği düşünülebilir. Üzerinde çalışılabilir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir