• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
"Bu, geç kalınmış bir başlangıçtır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- İki ülke arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik görüşmelerin yapıldığı ziyarete; BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu Üyeleri Üyesi Fahrettin Gülener, Aytuğ Onur, Cüneyt Şener ve İlker Duran ev sahipliği yaptı.
Kosova ile BTSO'nun 2008 yılından beri bir araya geldiğini ancak Arnavutluk ile ilk kez bir görüşme sağlandığını belirten Meclis Başkanı Remzi Topuk konuşmasına "Bu geç kalınmış bir başlangıçtır" diyerek başladı. Yapılan seçimlerden sonra BTSO'da yeni bir dönemin başladığına da dikkat çeken Topuk, "Bugün burada sizleri güçlü bir yönetim kurulu olarak karşıladık, sizlerle bir arada olmaktan ve sizleri ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Arnavutluk Büyükelçisi Genci Mucaj ise, Arnavutluk'un ulusal gününü kutlamak üzere Türkiye'de bulunduklarını ve ulusal günlerin ülkeler için çok önemli olduğuna değinerek başladığı konuşmasına ülkenin ekonomik gidişatına değinerek devam etti. Mucaj "Ben Büyükelçi olarak Türkiye ve özellikle Bursa ile ilişkiler geliştirilmesine büyük önem veriyorum. Bursa bir sanayi kenti ve ekonominiz de gayet güzel bir seyirde ilerliyor. 13 milyar dolarlık ihracatınız var ve bu çok iyi bir rakam, öncelikle sizi kutluyorum. Eminim ki bu rakam sizin yoğun çalışmalarınızın bir sonucudur" dedi.

Arnavutluk ile Türkiye'nin politik ve siyasi anlamda çok iyi ilişkileri olduğunu da belirten Büyükelçi, ekonomik ve kültürel iş birliğinin artırılmasını istediklerini dile getirdi ve bu işbirliğinin artması adına BTSO'nun öncülük yapmasını istedi. Büyükelçi Türkiye'deki iş adamlarının ülkelerini ziyaret etmelerinden duyacağı memnuniyeti sözlerine ekleyerek "Bir ülkenin zayıf olması etrafındaki ülkeleri de etkiler, biz hem Arnavutluk'ta hem de Kosova da büyük firmalara sahip değiliz, biz büyük firmaların daha da büyümelerini istiyoruz. Ülke olarak büyük firmaların dikkatini daha fazla çekmek istiyoruz" dedi.

Bursa, Ankara ve İzmir'de Arnavutluk Kültür Merkezi yapmak adına görüşmelere başladıklarını da belirten Mucaj, valilik, belediye başkanları ve Ticaret ve Sanayi Odaları ile bir araya gelerek onlardan destek aldıklarını iletti ve aynı desteği BTSO'dan beklediklerini de sözlerine ekledi.

Kosova Bursa Fahri Konsolosu ve BTSO YK Üyesi Fahrettin Gülener ise, Mucaj'ın ziyaret teklifinden çok memnun olduklarını dile getirerek Mayıs ayında Makedonya, Kosova ve Arnavutluk'a bir ziyaret gerçekleştireceklerinin sözünü verdi.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir