• DOLAR 32.511
  • EURO 35.183
  • ALTIN 2491.199
  • ...
İstanbul`a Kuvvetli Yağmur Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hafta başında yapılan tahminlerde önce Trakya bölgesinde gözlenecek yağışın Çarşamba`yı Perşembe`ye bağlayan gece yarısı İstanbul`a ulaşması bekleniyordu.

Güncellenen meteorolojik tahminlere göre yağış öngörüsü devam ediyor ancak beklenen yağışın yoğunluğu katlanarak arttı. Buna göre perşembe günü öğle saatlerinde İstanbul`a ulaşması beklenen yağış akşam saatlerine doğru kenti terkedecek ancak bu sürede çok etkili olacak..

Öngörülere göre İstanbul`da 11 Ağustos Perşembe günü metrekareye 30 mm üzerinde yağış düşecek, bazı tahminlere göre İstanbul`un merkez ilçelerinde bu rakam 50 mm ye yaklaşabilir.

Yağışın etkili olduğu bu saatlerde bir başka beklentide çok kuvvetli karayil rügarı. Karadenizde ve İstanbul`da fırtına şeklinde esmesi beklenen karayelin kuvvetinin 7 ye ulaşması yani saatteki hızının 60 kilometrenin üzerinde ölçülebileceği tahmin ediliyor.

HAVALAR SERİNLİYOR

Türkiye genelinde sıcaklık yarın da yüksek seyredecek. Şu anda Macaristan-Romanya üzerinde olan serin hava, perşembe günü sıcaklıkları 6 ila 8 derece düşürecek.

Perşembe günü sıcaklık İstanbul’da 23, Ankara’da 29, İzmir’de 26, Bolu’da 22 dereceye gerileyecek.

Bu hızlı serinleme cuma günü İç Anadolu, Akdeniz ve Doğuda da hissedilecek ama uzun kalmayacak. Hafta sonu sıcaklıklar yine 30 dereceye doğru çıkacak.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir