• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
Yardım TIR`ları Dualarla Yola Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beyşehirliler Demir Çelik Şirketi, Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile 44 tonluk gıda maddesini Afrika’ya ulaştıracak. Yardım malzemesi taşıyan TIR`lar yola çıkmadan önce bir tören düzenlendi. Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi Müdürü Hasan Aşcı, Beyşehirliler Demir Çelik Şirketi’nin, Afrika’da yaşanan açlığa duyarsız kalmadığını söyledi. Firmanın yardımlarının devam edeceğini anlatan Aşçı, dernek olarak Konya’dan 20 TIR yardım ulaştırma hedeflerinin olduğunu açıkladı. Hasan Aşcı, her hafta bir TIR`ın yardım için Konya’dan yola çıkacağı bilgisini verdi.

Beyşehirliler Demir Çelik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Yapıcı ise ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ hadisini hatırlatarak yardımların devam edeceğini ifade etti. Başkan Yapıcı, yardım TIR`larında bulunan gıda çeşitleriyle ilgili de şu bilgileri verdi: “TIR`lardan birinde 10`ar kilodan paketlenmiş 22 ton un bulunuyor. Diğer TIR`da ise 10 ton makarna, 8 ton bulgur, 2 ton pirinç ve 2 ton da sıvı yağ var."

Törende konuşan Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday ise geçtiğimiz Cuma günü, Afrika`ya yardım için başlatılan kampanyada il genelindeki camilerden 925 bin lira bağışta bulunulduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası yardım yüklü TIR`lar Mersin Limanı`na gitmek üzere yola çıktı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir